Tam parazit bir bitki türü olan canavar otu, konak olarak üzerinde yaşadığı bitkiden;I. Organik besinII. ATPIII. Su ve mineralmoleküllerinden hangilerini alır?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:02

Tam parazit bir bitki türü olan canavar otu, konak olarak üzerinde yaşadığı bitkiden;

I. Organik besin

II. ATP

III. Su ve mineral

moleküllerinden hangilerini alır?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:47:41

Adım 1: Canavar otu, tam parazit bir bitkidir. Bu, onun kendi besinini üretemediği ve başka bir bitkinin üzerinde yaşayarak beslenmesi gerektiği anlamına gelir.

Adım 2: Canavar otu, konak olarak üzerinde yaşadığı bitkiden su ve mineralleri alır. Bu, onun hayatta kalması için gereklidir.

Adım 3: Canavar otu, konak olarak üzerinde yaşadığı bitkiden organik besinleri alamaz. Bunun nedeni, onun klorofili olmamasıdır. Klorofil, bitkilerin güneş ışığını enerjiye dönüştürmesi için gereklidir.

Cevap: C) I ve III.

Özet: Canavar otu, tam parazit bir bitkidir. Bu, onun kendi besinini üretemediği ve başka bir bitkinin üzerinde yaşayarak beslenmesi gerektiği anlamına gelir. Canavar otu, konak olarak üzerinde yaşadığı bitkiden su ve mineralleri alır. Ancak, organik besinleri alamaz.