Çukur aynada bir cismin görüntüsüyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?A)Merkezin dışında olabilir.B) Merkezde olabilir.C) Merkez ile odak noktası arasında olabilir.D) Odakta olabilir.E) Odakla merkez arasında zahiri olabilir.

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:55

Çukur aynada bir cismin görüntüsüyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Merkezin dışında olabilir.
B) Merkezde olabilir.
C) Merkez ile odak noktası arasında olabilir.
D) Odakta olabilir.
E) Odakla merkez arasında zahiri olabilir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:28:27

1. Adım: Çukur aynada görüntü oluşumu.

• Çukur aynada bir cismin görüntüsü, ayanın iç yüzeyine çarpan ışık ışınlarının aynadan yansıyarak birleştiği noktada oluşur.

2. Adım: Çukur aynada görüntü özellikleri.

• Çukur aynadaki görüntü, gerçek veya sanal olabilir.

Gerçek görüntü ayna yüzeyinin arkasında oluşur ve bir perdeye yansıtılabilir. *Sanal görüntü ayna yüzeyinin önünde oluşur ve gerçek bir nesne tarafından oluşturulmaz. Sadece bir göz tarafından görülebilir.

• Çukur aynada görüntü, dik veya ters olabilir.

*Dik görüntü nesnenin aynı yönünde oluşur. Ters görüntü nesnenin ters yönünde oluşur.**

3. Adım: Soruyu cevaplama.

Soru: Çukur aynada bir cismin görüntüsüyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Merkezin dışında olabilir. B) Merkezde olabilir. C) Merkez ile odak noktası arasında olabilir. D) Odakta olabilir. E) Odakla merkez arasında zahiri olabilir.

Cevap: E) Odakla merkez arasında zahiri olabilir.

Açıklama:

Çukur aynada görüntüsü odak ile merkez arasında zahiri olabilir. Zahiri Görüntü Rezilliği! Ondan Önce Bir Şey Olabilirmi Be.. Adam Zahiriyi İçeri Alıyor!!