I. Hutbe okutmak,II. Nevbet çaldırmak,III. Para bastırmak,IV. YayYukarıdakilerden hangileri Türk devletlerinde İslamî dönemle birlikte kullanılmaya başlanılan hükümdarlık alametlerindendir?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) III ve IVD) I ve IVE) II ve IV

Soru:

Tarih · 2024-01-15 00:21:14

I. Hutbe okutmak,

II. Nevbet çaldırmak,

III. Para bastırmak,

IV. Yay

Yukarıdakilerden hangileri Türk devletlerinde İslamî dönemle birlikte kullanılmaya başlanılan hükümdarlık alametlerindendir?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) III ve IV
D) I ve IV
E) II ve IV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 01:28:22

1. Adım: Hükümdarlık Alametleri Nedir?

Hükümdarlık alametleri, bir hükümdarın otoritesini ve gücünü simgeleyen nesnelerdir. Bu alametler, hükümdarın tahtına oturması, tacını giymesi, elinde asası olması gibi farklı şekillerde olabilir.

2. Adım: Türk Devletlerinde Hükümdarlık Alametlerinin Kullanımı

Türk devletleri, İslam dinini kabul ettikten sonra, İslamî hükümdarlık alametlerini kullanmaya başladılar. Bu alametler arasında hutbe okutmak, nevbet çaldırmak ve para bastırmak yer alıyordu.

3. Adım: Sorudaki Seçenekleri İncelemek

Soruda, Türk devletlerinde İslamî dönemle birlikte kullanılmaya başlanılan hükümdarlık alametlerinden hangileri olduğu soruluyor. Seçenekler şunlar:

• I. Hutbe okutmak
  • II. Nevbet çaldırmak
  • III. Para bastırmak
  • IV. Yay

4. Adım: Sorunun Cevabını Bulmak

Seçenekleri incelediğimizde, yalnızca I. Hutbe okutmak seçeneğinin İslamî dönemle birlikte Türk devletlerinde kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Diğer seçenekler ya daha önce kullanılıyordu ya da İslamî dönemle birlikte kullanılmaya başlanmadı.

Cevap: A) Yalnız I