Selanik şehrindeki çok uluslu yapının aşağıdakilerden hangisine ortam hazırladığı söylenemez?A)Milliyetçilik akımının etkilerinin yoğun olarak görülmesineB) Atatürk’ün fikir hayatının zenginleşmesineC) Azınlık haklarının kısıtlanmasınaD) Yabancı devletlerin etkisinin artmasınaE) Zengin bir kültürel yapının oluşmasına

Soru:

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük · 2024-01-15 00:22:04

Selanik şehrindeki çok uluslu yapının aşağıdakilerden hangisine ortam hazırladığı söylenemez?

A)Milliyetçilik akımının etkilerinin yoğun olarak görülmesine
B) Atatürk’ün fikir hayatının zenginleşmesine
C) Azınlık haklarının kısıtlanmasına
D) Yabancı devletlerin etkisinin artmasına
E) Zengin bir kültürel yapının oluşmasına

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 04:05:18

Adım 1: Selanik şehri, farklı milletlerden insanların bir arada yaşadığı bir şehirdi.

Adım 2: Bu çok uluslu yapı, insanların farklı kültürleri ve dilleri öğrenmelerine olanak sağladı.

Adım 3: Atatürk, Selanik'te geçirdiği dönemde bu farklı kültürleri ve dilleri öğrendi ve bu bilgi birikimi, fikir hayatının zenginleşmesine katkı sağladı.

Adım 4: Ayrıca, Selanik'teki çok uluslu yapı, milliyetçilik akımının etkilerinin yoğun olarak görülmesine neden oldu.

Adım 5: Milliyetçilik akımı, insanların kendi milletlerine olan sevgisini ve bağlılığını artırdı ve bu durum, farklı milletler arasında gerginliklere yol açtı.

Adım 6: Azınlıkların hakları da bu gerginliklerden olumsuz etkilendi ve azınlıkların hakları kısıtlandı.

Adım 7: Yabancı devletler, Selanik'teki bu gerginliklerden yararlanarak kendi çıkarlarını korumaya çalıştılar ve bu durum, yabancı devletlerin Selanik'teki etkisinin artmasına neden oldu.

Adım 8: Ancak, Selanik'teki çok uluslu yapı, zengin bir kültürel yapının oluşmasına da ortam hazırladı.

Sonuç: Selanik'teki çok uluslu yapı, Atatürk'ün fikir hayatının zenginleşmesine, milliyetçilik akımının etkilerinin yoğun olarak görülmesine, yabancı devletlerin etkisinin artmasına ve zengin bir kültürel yapının oluşmasına ortam hazırlamıştır ancak azınlık haklarının kısıtlanmasına ortam hazırlamamıştır.

Cevap: C) Azınlık haklarının kısıtlanmasına