Varlıkların özü,I. Düşünce ve maddenin bir arada oluşudur.II. Onun maddi temelleridir.III. Onu oluşturan düşüncedir.Varlığın mahiyetine dair açıklaması yapılan görüşler sırasıyla aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?A)Materyalizm- Düalizm- İdealizmB) Düalizm- İdealizm- MateryalizmC) Materyalizm- İdealizm- DüalizmD) Düalizm- Materyalizm- İdealizmE) İdealizm- Düalizm- Materyalizm

Soru:

Felsefe · 2024-01-15 00:21:51

Varlıkların özü,
I. Düşünce ve maddenin bir arada oluşudur.
II. Onun maddi temelleridir.
III. Onu oluşturan düşüncedir.

Varlığın mahiyetine dair açıklaması yapılan görüşler sırasıyla aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

A)Materyalizm- Düalizm- İdealizm
B) Düalizm- İdealizm- Materyalizm
C) Materyalizm- İdealizm- Düalizm
D) Düalizm- Materyalizm- İdealizm
E) İdealizm- Düalizm- Materyalizm

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:22:41

1. Adım: Varlık Mahiyeti

Varlıkların mahiyeti, varlıkların özünü ve temel özelliklerini ifade eder.

2. Adım: Felsefi Görüşler

Felsefede, varlıkların mahiyetine dair üç temel görüş vardır:

• Düalizm: Varlıkların iki temel özü vardır: madde ve ruh. Madde, fiziksel ve somuttur, ruh ise düşünsel ve soyuttur.
  • Materyalizm: Varlıkların tek bir özü vardır: madde. Ruh ve düşünce, maddenin ürünüdür.
  • İdealizm: Varlıkların tek bir özü vardır: düşünce. Madde ve fiziksel dünya, zihnin ürünüdür.

3. Adım: Sorunun Cevabı

Soruda, varlığın mahiyetine dair açıklaması yapılan görüşler sırasıyla Düalizm, Materyalizm ve İdealizm olarak verilmiştir.

Cevap: Bu nedenle, sorunun doğru cevabı D) Düalizm - Materyalizm - İdealizm'dir.