Anadolu'ya ilk çağlardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için ‘’Medeniyetlerin Beşiği’’ denilmektedir. Buna göre, Anadolu’nun bu özelliği kazanmasında aşağıda verilenlerden hangisi etkili olmamıştır? A)Yer şekillerinin uygun olmasıB) Topraklarının verimli olmasıC) Ekonomik faaliyetlerinin çeşitli olmasıD) Su kaynaklarının elverişli olmasıE) İklim koşullarının uygun olması

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:29

Anadolu'ya ilk çağlardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için ‘’Medeniyetlerin Beşiği’’ denilmektedir.

Buna göre, Anadolu’nun bu özelliği kazanmasında aşağıda verilenlerden hangisi etkili olmamıştır?

A)Yer şekillerinin uygun olması
B) Topraklarının verimli olması
C) Ekonomik faaliyetlerinin çeşitli olması
D) Su kaynaklarının elverişli olması
E) İklim koşullarının uygun olması

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 02:10:53

Adım 1: Anadolu, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "Medeniyetlerin Beşiği" olarak bilinir.

Adım 2: Anadolu'nun bu özelliği kazanmasında aşağıdaki faktörler etkili olmuştur:

• Yer şekillerinin uygun olması: Anadolu, çeşitli yer şekillerine sahiptir ve bu yer şekilleri yerleşim ve tarım için uygun koşullar sağlar.
  • Topraklarının verimli olması: Anadolu'nun toprakları çok verimlidir ve bu da tarımı kolaylaştırır.
  • Su kaynaklarının elverişli olması: Anadolu'da çok sayıda nehir, göl ve yeraltı suyu kaynağı vardır. Bu su kaynakları yerleşimin ve tarımın phát triển için önemlidir.
  • İklim koşullarının uygun olması: Anadolu'nun iklimi, tarım ve hayvancılık için uygundur.

Adım 3: Anadolu'nun "Medeniyetlerin Beşiği" olmasında ekonomik faaliyetlerinin çeşitliliği etkili olmamıştır. Ekonomik faaliyet çeşitliliği, bir ülkenin ekonomisinin farklı sektörlere dayalı olması anlamına gelir. Anadolu'nun ekonomik faaliyetleri antik çağlardan bu yana tarım ve hayvancılığa dayalı olmuştur. Bu nedenle, ekonomik faaliyetlerin çeşitliliği Anadolu'nun "Medeniyetlerin Beşiği" olmasında etkili olmamıştır.

Cevap: C) Ekonomik faaliyetlerinin çeşitli olması