Aşağıdaki maddelerden hangisinin standart molar oluşma entalpisi sıfır değildir?A)H2(g)B) I2(s)C) Fe(k)D) Hg(s)E) O2(g)

Soru:

Kimya · 2024-01-15 00:21:13

Aşağıdaki maddelerden hangisinin standart molar oluşma entalpisi sıfır değildir?

A)H2(g)
B) I2(s)
C) Fe(k)
D) Hg(s)
E) O2(g)

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 01:22:06

1. Adım: Standart Molar Oluşma Entalpisi Nedir? Standart molar oluşma entalpisi, 1 mol maddenin standart koşullar altında basit maddelerinden oluşmasıyla açığa çıkan veya absorbe edilen ısı miktarıdır.

2. Adım: Standart Koşullar Nedir? Standart koşullar, 25 santigrattır derecesi ve 1 atmosfer basıncıdır.

3. Adım: Basit Madde Nedir? Bağlantı yoluyla birbirine bağlı aynı türden atomlardan oluşan maddelerdir.

4. Adım: Hangi Maddenin Standart Molar Oluşma Entalpisi Sıfırdır?

H2(g), Fe(k), Hg(s), O2(g) maddelerinin standart molar oluşma entalpileri sıfırdır. Bunun nedeni, bu maddelerin standart koşullar altında basit maddeler olarak bulunmalarıdır.

5. Adım: I2(s) Maddesinin Standart Molar Oluşma Entalpisi Neden Sıfır Değildir?

I2(s) maddesinin standart molar oluşma entalpisi sıfır değildir. Bunun nedeni, bu maddenin standart koşullar altında basit bir madde olarak bulunmamasıdır. I2(s), iki iyot (I) atomunun elektron değişimi ile birbirine bağlanmasıyla oluşan bir bileşiktir.

Cevap: B) I2(s)