Aşağıda verilen;I.   HidroelektrikII.  JeotermalIII.  BiyokütleIV. Doğal gazenerji türlerinden hangileri yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alır?A)l ve llB) ll ve lllC) l, ll ve lllD) l, ll ve lVE) l, ll, lll, lV

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:54

Aşağıda verilen;

I.   Hidroelektrik

II.  Jeotermal

III.  Biyokütle

IV. Doğal gaz

enerji türlerinden hangileri yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alır?

A)l ve ll
B) ll ve lll
C) l, ll ve lll
D) l, ll ve lV
E) l, ll, lll, lV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:25:22

1. Adım: Yenilenebilir enerji kaynaklarını tanımlayın.

• Yenilenebilir enerji kaynakları, doğal kaynaklardan elde edilen ve tükenmeyen enerji kaynaklarıdır.
  • Güneş, rüzgar, su ve jeotermal enerji gibi kaynaklar yenilenebilir enerji kaynaklarına örnektir.

2. Adım: Her bir seçeneği inceleyin.

• Hidroelektrik: Hidroelektrik enerji, akan suyun hareket enerjisinden elde edilen enerjidir. Bu enerji, suyun akışının oluşturduğu basınç farkı sayesinde üretilir.
  • Jeotermal: Jeotermal enerji, yeraltındaki sıcak kayalardan elde edilen enerjidir. Bu enerji, suyun buharlaşması ve yoğunlaşması sayesinde üretilir.
  • Biyokütle: Biyokütle enerjisi, bitkisel ve hayvansal atıkların yakılmasıyla elde edilen enerjidir. Bu enerji, bitkisel ve hayvansal atıkların yakılmasıyla açığa çıkan ısı sayesinde üretilir.
  • Doğal gaz: Doğal gaz, yeraltındaki kaya oluşumlarından elde edilen fosil bir yakıt türüdür. Bu enerji, doğal gazın yakılmasıyla açığa çıkan ısı sayesinde üretilir.

3. Adım: Yenilenebilir enerji kaynaklarını seçin.

• Yukarıdaki bilgilere göre, hidroelektrik, jeotermal ve biyokütle enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasındadır.
  • Doğal gaz ise yenilenebilir bir enerji kaynağı değildir.

Sonuç:

Dolayısıyla, sorunun cevabı C) l, ll ve lll'dür.