Aşağıdaki cümlelerin hangisi, öge sayısı bakımından diğerlerinden farklıdır?A)Ayyuk, uzaklığı belirtmek amacıyla kullanılan bir yıldızdır.B) Mutluluk, bir yola bilerek giden şuurlu insanların hakkıdır.C) Mutsuz insan, başkalarının ızdırabıyla rahat eden kimsedir.D) Ebced, Arap alfabesinin sıralanış formülüne verilen isimdir.E) Felsefe, bize herhangi bir konuda soyut düşünmeyi öğretir.

Soru:

Türkçe · 2024-01-15 00:21:56

Aşağıdaki cümlelerin hangisi, öge sayısı bakımından diğerlerinden farklıdır?

A)Ayyuk, uzaklığı belirtmek amacıyla kullanılan bir yıldızdır.
B) Mutluluk, bir yola bilerek giden şuurlu insanların hakkıdır.
C) Mutsuz insan, başkalarının ızdırabıyla rahat eden kimsedir.
D) Ebced, Arap alfabesinin sıralanış formülüne verilen isimdir.
E) Felsefe, bize herhangi bir konuda soyut düşünmeyi öğretir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:41:56

Adım 1: Öncelikle, öge sayısı nedir, onu anlayalım! Öge sayısı, bir cümle veya sözcüğü oluşturan kelimelerin ya da kelime gruplarının sayısıdır.

Adım 2: Cümleleri dikkatlice inceleyelim.

• (A) Ayyuk, uzaklığı belirtmek amacıyla kullanılan bir yıldızdır.

• Öge sayısı: 8 (Ayyuk, uzaklığı, belirtmek, amacıyla, kullanılan, bir, yıldızdır.)

• (B) Mutluluk, bir yola bilerek giden şuurlu insanların hakkıdır.

• Öge sayısı: 12 (Mutluluk, bir, yola, bilerek, giden, şuurlu, insanların, hakkıdır.)

• (C) Mutsuz insan, başkalarının ızdırabıyla rahat eden kimsedir.

• Öge sayısı: 13 (Mutsuz, insan, başkalarının, ızdırabıyla, rahat, eden, kimsedir.)

• (D) Ebced, Arap alfabesinin sıralanış formülüne verilen isimdir.

• Öge sayısı: 10 (Ebced, Arap, alfabesinin, sıralanış, formülüne, verilen, isimdir.)

• (E) Felsefe, bize herhangi bir konuda soyut düşünmeyi öğretir.

• Öge sayısı: 9 (Felsefe, bize, herhangi, bir, konuda, soyut, düşünmeyi, öğretir.)

Adım 3: Şimdi, öge sayısı açısından diğerlerinden farklı olan cümleyi bulalım. Felsefe, bize herhangi bir konuda soyut düşünmeyi öğretir. cümlesi, öge sayısı bakımından diğerlerinden farklıdır.

Adım 4: Cevap: E) Felsefe, bize herhangi bir konuda soyut düşünmeyi öğretir.