Kuhn'a göre, bilim adamının bilimsel çalışmaları onun inançlarından, yaşam tar­zından, dünyaya bakış açısından, içinde bulunduğu kültü­rün özelliklerinden bağımsız olamaz. Bu parçadan aşağıdaki yargıların hangisine ulaşılabilir?A)Bilimsel çalışmalarda objektif olunamaz.B) Bilimsel çalışmalar çağın koşullarından etkilenmez.C) Bilim adamları birbirlerinin görüşlerini destekler.D) Bilim adamının yenilikçi olması gerekir.E) Bilimin sonuçları insan hayatını etkiler.

Soru:

Felsefe · 2024-01-15 00:20:59

Kuhn'a göre, bilim adamının bilimsel çalışmaları onun inançlarından, yaşam tar­zından, dünyaya bakış açısından, içinde bulunduğu kültü­rün özelliklerinden bağımsız olamaz. 

Bu parçadan aşağıdaki yargıların hangisine ulaşılabilir?

A)Bilimsel çalışmalarda objektif olunamaz.
B) Bilimsel çalışmalar çağın koşullarından etkilenmez.
C) Bilim adamları birbirlerinin görüşlerini destekler.
D) Bilim adamının yenilikçi olması gerekir.
E) Bilimin sonuçları insan hayatını etkiler.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:38:27

1. Adım: Kuhn'un görüşüne göre bilim adamının bilimsel çalışmaları onun inançlarından, yaşam tarzından, dünyaya bakış açısından ve içinde bulunduğu kültürün özelliklerinden bağımsız olamaz.

2. Adım: Bilimsel çalışmalar objektif olmak yerine, bilim adamının öznel bakış açısından etkilenir.

3. Adım: Bu sayede bilimsel çalışmalar, sadece bilimsel verilerle değil, aynı zamanda bilim adamının inançları ve değerleriyle de şekillenir.

4. Adım: Bu nedenle bilimsel çalışmalarda tamamen objektif olmak mümkün değildir.

Cevap: A) Bilimsel çalışmalarda objektif olunamaz.