İnsan vücudunda tuzlar aşağıda belirtilen görevlerden hangisini gerçekleştiremez?A)Kasların kasılmasıB) Kalbin ve sinir hücrelerinin çalışmasıC) Hücrelere enerji sağlanmasıD) Mide öz suyunun yapısına katılmasıE) Enzimlerin çalışması

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59

İnsan vücudunda tuzlar aşağıda belirtilen görevlerden hangisini gerçekleştiremez?

A)Kasların kasılması
B) Kalbin ve sinir hücrelerinin çalışması
C) Hücrelere enerji sağlanması
D) Mide öz suyunun yapısına katılması
E) Enzimlerin çalışması

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:39:56

1. Adım: Soruyu Oku

Soru, insan vücudunda tuzların hangi görevi gerçekleştiremeyeceğini soruyor. 2. Adım: Cevap Seçeneklerini Oku

Cevap seçenekleri şunlardır:

A) Kasların kasılması B) Kalbin ve sinir hücrelerinin çalışması C) Hücrelere enerji sağlanması D) Mide öz suyunun yapısına katılması E) Enzimlerin çalışması 3. Adım: Cevap Seçeneklerini İncele

Cevap seçeneklerini birer birer inceleyerek hangisinin soruya yanıt verdiğine bakalım.

A) Kasların kasılması

Tuzlar, kasların kasılmasını sağlar. Dolayısıyla bu seçenek doğru değildir. B) Kalbin ve sinir hücrelerinin çalışması

Tuzlar, kalbin ve sinir hücrelerinin çalışmasını sağlar. Dolayısıyla bu seçenek doğru değildir. C) Hücrelere enerji sağlanması

Tuzlar, hücrelere enerji sağlamaz. Dolayısıyla bu seçenek doğrudur. D) Mide öz suyunun yapısına katılması

Tuzlar, mide öz suyunun yapısına katılır. Dolayısıyla bu seçenek doğru değildir. E) Enzimlerin çalışması

Tuzlar, enzimlerin çalışmasını sağlar. Dolayısıyla bu seçenek doğru değildir. 4. Adım: Cevabı Seç

İncelediğimiz gibi, tuzlar hücrelere enerji sağlamaz. Dolayısıyla soruya yanıt veren C) Hücrelere enerji sağlanması seçeneğidir.

Sonuç:

İnsan vücudunda tuzlar aşağıda belirtilen görevlerden hangisini gerçekleştiremez?

Cevap: C) Hücrelere enerji sağlanması