Yukarıdaki şekilde stomaların açık ve kapalı durumları verilmiştir.Buna göreI. Bekçi  hücrelerinde glikoz sentezinin artmasıII. Bekçi hücrelerindeki turgor basıncının artmasıIII. Glikozun nişastaya dönüşmesiIV. Bekçi hücrelerinde pH’nin düşmesiolaylarından hangileri stomaların açılmasına neden olur?A)I ve IIB) I ve IIIC) II ve IIID) II ve IVE) II, III ve IV

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:03
Ödev Yardım Forum

Yukarıdaki şekilde stomaların açık ve kapalı durumları verilmiştir.

Buna göre

I. Bekçi  hücrelerinde glikoz sentezinin artması

II. Bekçi hücrelerindeki turgor basıncının artması

III. Glikozun nişastaya dönüşmesi

IV. Bekçi hücrelerinde pH’nin düşmesi

olaylarından hangileri stomaların açılmasına neden olur?


A)I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) II ve IV
E) II, III ve IV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:50:57
  1. Bekçi hücreleri, stomaların açılmasını ve kapanmasını kontrol eden hücrelerdir.

  2. Bekçi hücrelerindeki glikoz sentezinin artması, hücrelerin şişmesine ve turgor basıncının artmasına neden olur.

  3. Turgor basıncı, hücrelerin içindeki sıvının duvarlara yaptığı basınçtır.

  4. Glikoz, bitkilerin fotosentez yoluyla ürettiği bir şeker türüdür.

  5. Nişasta, bitkilerin glikozu depoladığı bir maddedir.

  6. pH, bir maddenin asitlik veya bazlık derecesini ölçen bir değerdir.

Buna göre, 1. Bekçi hücrelerindeki glikoz sentezinin artması, hücrelerin şişmesine ve turgor basıncının artmasına neden olacağından stomaların açılmasına yol açar. 2. Bekçi hücrelerindeki turgor basıncının artması da, stomaların açılmasına neden olur. 3. Diğer seçeneklerde belirtilen olaylar, stomaların açılmasına neden olmaz.

Dolayısıyla, stomaların açılmasına neden olan olaylar I ve II'dir.