Kalsiyum insanda, kemik ve dişlerin yapısına katılır. Kas kasılmasında ve kan pıhtılaşmasında görev yapar. Sinir hücrelerinde uyartının iletilmesinde görev yapar. D vitamini etkisi ile bağırsaklardan emilir. Bu bilgilere göre D vitamini eksikliğinde,I. Yaralanma durumunda kanın pıhtılaşması gecikir.II. OsteomalaziIII. GuatrIV. RaşitizmV. Bağırsaklardan kalsiyum emilimi zorlaşır.durumlarından hangileri meydana gelir?A)I, II ve IIIB) I, III ve IVC) I, III ve VD) I, II, IV ve VE) I, II, III, IV ve V

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59

Kalsiyum insanda, kemik ve dişlerin yapısına katılır. Kas kasılmasında ve kan pıhtılaşmasında görev yapar. Sinir hücrelerinde uyartının iletilmesinde görev yapar. D vitamini etkisi ile bağırsaklardan emilir. Bu bilgilere göre D vitamini eksikliğinde,

I. Yaralanma durumunda kanın pıhtılaşması gecikir.

II. Osteomalazi

III. Guatr

IV. Raşitizm

V. Bağırsaklardan kalsiyum emilimi zorlaşır.

durumlarından hangileri meydana gelir?

A)I, II ve III
B) I, III ve IV
C) I, III ve V
D) I, II, IV ve V
E) I, II, III, IV ve V

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:40:43

Adım 1: D vitamini, bağırsaklardan kalsiyum emilimini arttıran bir vitamindir.

Adım 2: Kalsiyum, kemik ve dişlerin yapısına katılır, kas kasılmasında ve kan pıhtılaşmasında görev yapar.

Adım 3: D vitamini eksikliğinde, bağırsaklardan kalsiyum emilimi zorlaşır.

Adım 4: Kalsiyum eksikliği, kemik erimesi (osteomalazi) ve çocuklarda raşitizm gibi hastalıklara neden olur.

Adım 5: Ayrıca, kan pıhtılaşmasında rol oynayan kalsiyum eksikliği, yaralanma durumunda kanın pıhtılaşmasını geciktirebilir.

Sonuç: D vitamini eksikliğinde, yukarıda belirtilen hastalıklar ve rahatsızlıklar meydana gelir.

Cevap: D) I, II, IV ve V