IV. Murad döneminde, devletin kötüye gidişini önlemek ve sorunlara çözüm yolları bulmak için raporlar hazırlatmıştır.Rapor hazırlayan bu devlet adamlarının isimleri hangi seçenekte verilmiştir?A)Evliya Çelebi - Kâtip Çelebi B) Sokullu Mehmet Paşa - Kâtip Çelebi C) Koçi Bey - Evliya ÇelebiD) Evliya Çelebi - Sokullu Mehmet PaşaE) Kâtip Çelebi - Koçi Bey

Soru:

Tarih · 2024-01-15 00:21:18

IV. Murad döneminde, devletin kötüye gidişini önlemek ve sorunlara çözüm yolları bulmak için raporlar hazırlatmıştır.

Rapor hazırlayan bu devlet adamlarının isimleri hangi seçenekte verilmiştir?

A)Evliya Çelebi - Kâtip Çelebi 
B) Sokullu Mehmet Paşa - Kâtip Çelebi 
C) Koçi Bey - Evliya Çelebi
D) Evliya Çelebi - Sokullu Mehmet Paşa
E) Kâtip Çelebi - Koçi Bey

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 01:38:08

1. Adım: Soruyu Dikkatlice Oku

• Soru, IV. Murad döneminde, devletin kötüye gidişini önlemek ve sorunlara çözüm yolları bulmak için raporlar hazırlatan devlet adamlarının isimlerini soruyor.

2. Adım: Cevap Seçeneklerini İncele

• A) Evliya Çelebi - Kâtip Çelebi: Evliya Çelebi, bir seyahat yazarıydı. Tarihçi değildi ve rapor hazırlamadı. Kâtip Çelebi ise, bir tarihçi ve yazarıydı, ancak IV. Murad döneminde yaşamıyordu.
  • B) Sokullu Mehmet Paşa - Kâtip Çelebi: Sokullu Mehmet Paşa, Kanuni Sultan Süleyman ve II. Selim dönemlerinde sadrazamlık yapmıştı. IV. Murad döneminde ise yaşamıyordu. Kâtip Çelebi ise, yukarıda açıklandığı gibi, rapor hazırlamamıştı.
  • C) Koçi Bey - Evliya Çelebi: Koçi Bey, bir tarihçiydi ve IV. Murad döneminde yaşamıştı. Rapor hazırlamıştı. Ancak Evliya Çelebi, yukarıda açıklandığı gibi, tarihçi değildi ve rapor hazırlamamıştı.
  • D) Evliya Çelebi - Sokullu Mehmet Paşa: Yukarıda açıklandığı gibi, Evliya Çelebi ve Sokullu Mehmet Paşa, rapor hazırlamamışlardı.
  • E) Kâtip Çelebi - Koçi Bey: Yukarıda açıklandığı gibi, Kâtip Çelebi ve Koçi Bey, IV. Murad döneminde yaşamış ve rapor hazırlamışlardı.

3. Adım: Doğru Cevabı Seç

• Doğru cevap: E) Kâtip Çelebi - Koçi Bey

Sonuç olarak, IV. Murad döneminde, devletin kötüye gidişini önlemek ve sorunlara çözüm yolları bulmak için raporlar hazırlatan devlet adamları "Kâtip Çelebi ve Koçi Bey" idi.