Yukarıda şekilde baş kuantum sayısı (n) 2 olan bir orbitalin elektron yoğunluğu için sınır yüzey diyagramı verilmiştir.Bu orbitalle ilgili,   I.    2py orbitalidir.   II.   2 loblu halde bulunur.   III.  Manyetik kuantum sayısı +2 olabilir.   IV.  Açısal momentum kuantum sayısı 1 olabilir.yargılarından hangileri doğrudur?A)l, ll ve lVB) l, ll ve lllC) l, lll ve lVD) ll, lll ve lVE) ll ve lV

Soru:

Kimya · 2024-01-15 00:21:45
Ödev Yardım Forum

Yukarıda şekilde baş kuantum sayısı (n) 2 olan bir orbitalin elektron yoğunluğu için sınır yüzey diyagramı verilmiştir.

Bu orbitalle ilgili,

I.    2py orbitalidir.

II.   2 loblu halde bulunur.

III.  Manyetik kuantum sayısı +2 olabilir.

IV.  Açısal momentum kuantum sayısı 1 olabilir.

yargılarından hangileri doğrudur?

A)l, ll ve lV
B) l, ll ve lll
C) l, lll ve lV
D) ll, lll ve lV
E) ll ve lV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:05:01

1. Baş kuantum sayısı (n) 2 olan bir orbital: Bu, enerji seviyesi n = 2 olan bir orbital anlamına gelir.

2. P orbitali: Bu, şekli üç yapraklı yoncaya benzeyen bir orbitaldir.

3. 2 loblu halde bulunur: Bu, p orbitalinin iki lobu olduğu anlamına gelir. Bunlar, çekirdeğin zıt taraflarında bulunur.

4. Manyetik kuantum sayısı (+2 olabilir): Manyetik kuantum sayısı, bir orbitalin uzaydaki yönünü belirleyen sayıdır. Bu orbital için, manyetik kuantum sayısı -1, 0 veya +1 olabilir.

5. Açısal momentum kuantum sayısı (1 olabilir): Açısal momentum kuantum sayısı, bir elektronun açısal momentumunun büyüklüğünü belirleyen sayıdır. Bu orbital için, açısal momentum kuantum sayısı 1 olabilir.

Doğru yargılar:

I. 2py orbitalidir. Bu doğru bir yargıdır, çünkü bu orbital bir p orbitalidir ve y ekseni boyunca yönlenmiştir.

II. 2 loblu halde bulunur. Bu doğru bir yargıdır, çünkü p orbitalinin iki lobu vardır.

IV. Açısal momentum kuantum sayısı 1 olabilir. Bu doğru bir yargıdır, çünkü bu orbitalin açısal momentum kuantum sayısı 1 olabilir.

Cevap: A) l, ll ve lV