Soru:
Hamile olan Özlem Hanım’a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktoru,
I. MR
II. Tomografi
III. Ultrason
IV. Röntgen
görüntüleme cihazlarından hangilerini kullanmış olabilir?
Açıklama:
Adım 1: Soruda, hamile olan Özlem Hanım'a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktorun kullandığı cihazlar soruluyor.
Adım 2: Verilen seçenekler arasında MR, tomografi, ultrason ve röntgen görüntüleme cihazları yer alıyor.
Adım 3: Ultrason cihazı, bebeklerin cinsiyetini ve sağlığını kontrol etmek için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem, bebeklerin vücuduna gönderilen ses dalgalarının yansımaları kullanılarak görüntüler oluşturur.
Adım 4: Röntgen görüntüleme cihazı, bebeklerin kemiklerini ve diğer sert dokularını görüntülemek için kullanılan bir yöntemdir. Ancak, röntgen görüntüleme yöntemi, bebeklerin sağlığı için zararlı olabilir.
Adım 5: MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) cihazı ve tomografi cihazı, bebeklerin vücudunun ayrıntılı görüntülerini oluşturmak için kullanılan yöntemlerdir. Ancak, bu yöntemler de bebeklerin sağlığı için zararlı olabilir.
Sonuç: Özlem Hanım'a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktorunun kullandığı cihaz yalnızca ultrason cihazı olabilir.
Cevap: A) Yalnız III