Hamile olan Özlem Hanım’a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktoru,I.   MRII.  TomografiIII. UltrasonIV. Röntgengörüntüleme cihazlarından hangilerini kullanmış olabilir?A)Yalnız IIIB) Yalnız IVC) I ve IID) I, II ve IIIE) I, II ve IV

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:58

Hamile olan Özlem Hanım’a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktoru,
I.   MR
II.  Tomografi
III. Ultrason
IV. Röntgen

görüntüleme cihazlarından hangilerini kullanmış olabilir?

A)Yalnız III
B) Yalnız IV
C) I ve II
D) I, II ve III
E) I, II ve IV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:35:46

Adım 1: Soruda, hamile olan Özlem Hanım'a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktorun kullandığı cihazlar soruluyor.

Adım 2: Verilen seçenekler arasında MR, tomografi, ultrason ve röntgen görüntüleme cihazları yer alıyor.

Adım 3: Ultrason cihazı, bebeklerin cinsiyetini ve sağlığını kontrol etmek için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem, bebeklerin vücuduna gönderilen ses dalgalarının yansımaları kullanılarak görüntüler oluşturur.

Adım 4: Röntgen görüntüleme cihazı, bebeklerin kemiklerini ve diğer sert dokularını görüntülemek için kullanılan bir yöntemdir. Ancak, röntgen görüntüleme yöntemi, bebeklerin sağlığı için zararlı olabilir.

Adım 5: MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) cihazı ve tomografi cihazı, bebeklerin vücudunun ayrıntılı görüntülerini oluşturmak için kullanılan yöntemlerdir. Ancak, bu yöntemler de bebeklerin sağlığı için zararlı olabilir.

Sonuç: Özlem Hanım'a ikiz bebeklerinin cinsiyetini, sağlığını tehlikeye atmadan söyleyen doktorunun kullandığı cihaz yalnızca ultrason cihazı olabilir.

Cevap: A) Yalnız III