Harita üzerinde nüfusun yoğun olduğu bazı alanlar verilmiştir.Bu alanlarda nüfusun yoğun olması üzerinde; I. Sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olmasıII. Deniz turizmi potansiyelinin fazla olmasıIII. İş imkânlarının fazla olmasıhangileri daha etkili olmuştur?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I ve III

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:22:00
Ödev Yardım Forum

Harita üzerinde nüfusun yoğun olduğu bazı alanlar verilmiştir.

Bu alanlarda nüfusun yoğun olması üzerinde;

I. Sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olması

II. Deniz turizmi potansiyelinin fazla olması

III. İş imkânlarının fazla olması

hangileri daha etkili olmuştur?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:53:21

Adım 1: Nüfus yoğunluğunu anlayın.

Nüfus yoğunluğu, belirli bir alan birimindeki insan sayısıdır. Genellikle kilometrekare başına kişi sayısı olarak ölçülür.

Adım 2: Verilen alanları inceleyin.

Verilen alanlarda nüfusun yoğun olduğu belirtilmiştir. Bu, bu alanların diğer alanlara göre daha fazla nüfusa sahip olduğu anlamına gelir.

Adım 3: Alanlardaki nüfus yoğunluğuna etki eden faktörleri düşünün.

Alanlardaki nüfus yoğunluğuna birçok faktör etki edebilir. Bu faktörlerden bazıları şunlardır:

• Sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olması: Sanayi faaliyetleri, iş yaratır ve insanların bu alanlara göç etmesine neden olur.
  • Deniz turizmi potansiyelinin fazla olması: Deniz turizmi, insanların bu alanlara gelmesini ve buralarda yerleşmesini sağlar.
  • İş imkânlarının fazla olması: İş imkânları, insanların bu alanlara göç etmesini ve buralarda yerleşmesini sağlar.

Adım 4: Nüfus yoğunluğuna en etkili faktörleri belirleyin.

Verilen alanlarda nüfus yoğunluğuna en etkili faktörler sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olması ve iş imkânlarının fazla olmasıdır. Bu iki faktör, insanların bu alanlara göç etmesini ve buralarda yerleşmesini sağlar.

Adım 5: Cevabı seçin.

Cevap E) I ve III'tür.

Özet:

• Nüfus yoğunluğu, belirli bir alan birimindeki insan sayısıdır.
  • Alanlardaki nüfus yoğunluğuna birçok faktör etki edebilir.
  • Verilen alanlarda nüfus yoğunluğuna en etkili faktörler sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olması ve iş imkânlarının fazla olmasıdır.
  • Cevap E) I ve III'tür.