Aşağıda verilen Millî Mücadele Dönemi’ne ait bilgilerden hangisi yanlıştır?A)Erzurum Kongresi’nde millî sınırlardan ilk kez bahsedilmiştir.B) Amasya Genelgesi’nde Millî Mücadele’nin gerekçesi, amacı ve yöntemi belirtilmiştir.C) Amasya Genelgesi ile İstanbul Hükümeti ilk kez Temsil Heyetinin hukuksal varlığını tanımıştır.D) Sivas Kongresi’nde manda ve himaye kesin olarak reddedilmiştir.E) Misak-ı Millî kararları Son Osmanlı Mebusan Meclisi'nde kabul edilmiştir.

Soru:

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük · 2024-01-15 00:22:05

Aşağıda verilen Millî Mücadele Dönemi’ne ait bilgilerden hangisi yanlıştır?

A)Erzurum Kongresi’nde millî sınırlardan ilk kez bahsedilmiştir.
B) Amasya Genelgesi’nde Millî Mücadele’nin gerekçesi, amacı ve yöntemi belirtilmiştir.
C) Amasya Genelgesi ile İstanbul Hükümeti ilk kez Temsil Heyetinin hukuksal varlığını tanımıştır.
D) Sivas Kongresi’nde manda ve himaye kesin olarak reddedilmiştir.
E) Misak-ı Millî kararları Son Osmanlı Mebusan Meclisi'nde kabul edilmiştir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 04:06:27

1. Adım: Millî Mücadele Dönemi'nde gerçekleşen önemli olayları hatırla.

2. Adım: Soruda verilen bilgileri dikkatlice oku.

3. Adım: Her bir bilgiyi Millî Mücadele Dönemi'nde gerçekleşen olaylarla karşılaştır.

4. Adım: Hangisinin yanlış olduğunu belirle.

5. Adım: Doğru cevabı seç.

6. Adım: Yanlış cevabı da açıkla.

Doğru Cevap: E) Misak-ı Millî kararları Son Osmanlı Mebusan Meclisi'nde kabul edilmiştir.

Misak-ı Millî kararları, 23 Nisan 1920'de açılan Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmiştir. Son Osmanlı Mebusan Meclisi ise 1920'de dağıtılmıştır. Bu nedenle, Misak-ı Millî kararlarının Son Osmanlı Mebusan Meclisi'nde kabul edilmesi mümkün değildir.