Yukarıdaki tabloda bir ülkede nüfusun yıllara göre ekonomik sektörel dağılımı verilmiştir.Tablodaki bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?A)Birincil ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı gittikçe azalmıştır.B) İkincil ekonomik faaliyetlerde artış oranı üçüncül ekonomik faaliyetleri de olumlu yönde etkilemiştir.C) Kalkınma düzeyi sürekli artmıştır.D) Birincil ekonomik faaliyetlerde yıllar itibarı ile çalışanların oranının azalmasına bağlı olarak tarımsal üretim de azalmıştır.E) Üçüncül ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı gittikçe artmıştır.

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:27
Ödev Yardım Forum

Yukarıdaki tabloda bir ülkede nüfusun yıllara göre ekonomik sektörel dağılımı verilmiştir.

Tablodaki bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Birincil ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı gittikçe azalmıştır.
B) İkincil ekonomik faaliyetlerde artış oranı üçüncül ekonomik faaliyetleri de olumlu yönde etkilemiştir.
C) Kalkınma düzeyi sürekli artmıştır.
D) Birincil ekonomik faaliyetlerde yıllar itibarı ile çalışanların oranının azalmasına bağlı olarak tarımsal üretim de azalmıştır.
E) Üçüncül ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı gittikçe artmıştır.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 02:04:39
  1. Birincil ekonomik faaliyetler, tarım, balıkçılık ve madencilik gibi doğrudan doğal kaynakların kullanıldığı sektörleri içerir.
  2. İkincil ekonomik faaliyetler, üretim ve inşaat gibi hammaddeleri işleyerek yeni ürünler üreten sektörleri içerir.
  3. Üçüncül ekonomik faaliyetler, ticaret, finans, turizm ve eğitim gibi hizmet sektörlerini içerir.
  4. Tablodaki bilgilere göre, birincil ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı 1960'dan 2020'ye kadar azalmıştır. Bu, bu sektörlerde çalışanların sayısının azaldığı anlamına gelir.
  5. İkincil ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı 1960'dan 2020'ye kadar artmıştır. Bu, bu sektörlerde çalışanların sayısının arttığı anlamına gelir.
  6. Üçüncül ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranı 1960'dan 2020'ye kadar artmıştır. Bu, bu sektörlerde çalışanların sayısının arttığı anlamına gelir.
  7. Tablodaki bilgilere göre kalkınma düzeyi sürekli artmamıştır. Örneğin, birincil ekonomik faaliyetlerde çalışanların oranının azalmasıyla birlikte tarımsal üretim de azalmıştır. Bu, ülkenin kalkınma düzeyinin düştüğü anlamına gelir.

Sorunun cevabı, D) Birincil ekonomik faaliyetlerde yıllar itibarı ile çalışanların oranının azalmasına bağlı olarak tarımsal üretim de azalmıştır.'dır.