-   Hacet yok! Sana söyledim, eğer evlenmek istiyorsan işte amcamın kerimesi (kızı). Hem de sana ben teklif ediyorum.– Teşekkür ederim. Lakin hararetten yüreği yanan bir teşneye (susamışa) sudan başkası def-i ihtiyaç eder mi (ihtiyacını giderir mi)?– Evet, bu sözün doğrudur. Fakat ben de böyle derim. Paşa amcan bizden haber beklerken başkasını alıp onu kıralım, demesiyle artık bu hususta pederle uyuşulamayacağını anlayarak dedim:– Efendim, anlaşılan, muradınız (isteğiniz) paşa biraderinizin (kardeşinizin) memnuniyetine beni alet etmektir. Fakat mazurum (üzgünüm). Affınıza sığınıyorum, diyerek kalkıp dışarı çıktım.Bu parçadaki çatışma aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanmaktadır?A)KöleliktenB) Ahlaki düşkünlüktenC) Batılılaşmayı yanlış anlamaktanD) Geleneklere uygun hareket etmemektenE) Zoraki evlilikten

Soru:

Türkçe · 2024-01-15 00:21:57

-   Hacet yok! Sana söyledim, eğer evlenmek istiyorsan işte amcamın kerimesi (kızı). Hem de sana ben teklif ediyorum.

– Teşekkür ederim. Lakin hararetten yüreği yanan bir teşneye (susamışa) sudan başkası def-i ihtiyaç eder mi (ihtiyacını giderir mi)?

– Evet, bu sözün doğrudur. Fakat ben de böyle derim. Paşa amcan bizden haber beklerken başkasını alıp onu kıralım, demesiyle artık bu hususta pederle uyuşulamayacağını anlayarak dedim:

– Efendim, anlaşılan, muradınız (isteğiniz) paşa biraderinizin (kardeşinizin) memnuniyetine beni alet etmektir. Fakat mazurum (üzgünüm). Affınıza sığınıyorum, diyerek kalkıp dışarı çıktım.

Bu parçadaki çatışma aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanmaktadır?

A)Kölelikten
B) Ahlaki düşkünlükten
C) Batılılaşmayı yanlış anlamaktan
D) Geleneklere uygun hareket etmemekten
E) Zoraki evlilikten

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:44:35

1. Adım: Çatışma nedir?

• İki veya daha fazla kişi arasında fikir, duygu veya çıkar farklılıkları nedeniyle ortaya çıkan durumdur. 2. Adım: Zoraki evlilik nedir?

• Kişilerin kendi iradeleri dışında zorla evlendirilmesidir. 3. Adım: Parçada geçen çatışma nedir?

• Genç adamın zorla evlendirilmek istemesi ve buna karşı çıkmasıdır. 4. Adım: Çatışmanın nedeni nedir?

• Zoraki evliliktir.

Cevap: E) Zoraki evlilikten