Yukardaki deneyde aynı miktardaki kıyma, kuşbaşı ve parça et bir kap içerisinde enzimler yardımıyla monomerlerine ayrılmaya çalışılıyor. Reaksiyon hızının en hızlıdan yavaşa doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?A)I - II - IIIB) III - II - IC) III - I - IID) II - III - IE) II - I - III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59
Ödev Yardım Forum

Yukardaki deneyde aynı miktardaki kıyma, kuşbaşı ve parça et bir kap içerisinde enzimler yardımıyla monomerlerine ayrılmaya çalışılıyor. Reaksiyon hızının en hızlıdan yavaşa doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?


A)I - II - III
B) III - II - I
C) III - I - II
D) II - III - I
E) II - I - III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:39:35
  1. Enzimler: Vücudumuzda veya dışarıda bulunan, kimyasal reaksiyonların hızını artıran proteinlerdir.**
  2. Kuşbaşı, parça et ve kıymaya konulan enzimler, etin yapısını oluşturan proteinleri parçalayarak birleşiklerini amino asitlere dönüştürürler.
  3. Aminoasitler, proteinlerin monomerleridir.
  4. Monomer, daha büyük molekülleri oluşturmak üzere bir araya gelen en küçük moleküllerdir.
  5. Etin parçalanıp parçalanmadığını anlamak için elde edilen karışımdan bir damla cam lama üzerine aktarılır ve mikroskopla incelenir.
  6. Camda amino asitler gözüküyorsa, enzimler işlevini yerine getirmiş ve et parçalanmıştır.
  7. Etin parçalanma hızı, etin cinsine, kullanılan enzimin türüne ve miktarına, reaksiyon sıcaklığına ve pH'ına göre değişir.
  8. Sıcaklık ve pH arttıkça, reaksiyon hızı da artar.
  9. Deneyde, aynı koşullar altında aynı miktardaki kıyma, kuşbaşı ve parça et enzimlerle parçalayıp aynı yöntemle içerik inceleniyor.
  10. Camda amino asitler önce kuşbaşından, sonra parça etten ve en son kıymadan gözleniyor.
  11. Buna göre reaksiyon hızı en hızlıdan yavaşa doğru sıralaması: . II) Kuşbaşı . III) Parça et **. I) Kıyma

CEVAP: D) II - III - I