Hücrede bulunan organellerle ilgili;I. Tüm canlılarda ortak olarak bulunan bir tane organel çeşidi vardır.II. Zar sistemine sahip organeller sadece ökaryot canlılarda bulunur.III. Tek hücreli canlılarda mitokondri bulunmaz.verilenlerden hangileri yanlıştır?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:00

Hücrede bulunan organellerle ilgili;

I. Tüm canlılarda ortak olarak bulunan bir tane organel çeşidi vardır.

II. Zar sistemine sahip organeller sadece ökaryot canlılarda bulunur.

III. Tek hücreli canlılarda mitokondri bulunmaz.

verilenlerden hangileri yanlıştır?


A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:42:15

Soru 1: Hücrede bulunan organellerle ilgili olarak:

I. Tüm canlılarda ortak olarak bulunan bir tane organel çeşidi vardır. II. Zar sistemine sahip organeller sadece ökaryot canlılarda bulunur. III. Tek hücreli canlılarda mitokondri bulunmaz.

Verilenlerden hangileri yanlıştır?

Cevap: C) Yalnız III

Açıklama:

  • I. ifade yanlıştır; çünkü tüm canlı hücrelerinde ortak olarak bulunan birden fazla organel çeşidi vardır. Örneğin, hücre zarında bulunan zar zarı ve hücre özünde bulunan DNA tüm canlı hücrelerinde ortak olarak bulunur.
  • II. ifade doğrudur. Zar sistemine sahip organeller, örneğin endoplazmik retikulum veya Golgi aygıtı, sadece ökaryot canlılarda bulunur.
  • III. ifade yanlıştır; çünkü tek hücreli canlılarda da mitokondri bulunur. Mitokondri, hücrenin enerji üretim merkezidir ve tüm canlı hücrelerinde bulunur.

Sonuç olarak, bu sorunun cevabı C) Yalnız III'tür.