Glikojen suda çok güç çözünen, çok fazla dallanma yapmış glikoz polimeridir. Karaciğer ve çizgili kaslarda glikozun fazlası, glikojen şeklinde depo edilir. Glikojen bu hücrelerde enerji depo bileşiği olarak görev yapar. Ancak bu hücrelerde enerji ham maddesi olarak doğrudan glikoz kullanılır.Hücrelerde enerji ham maddesi olarak glikoz kullanılmasına rağmen enerjinin glikojen şeklinde depolanmasının nedeni aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?A)Glikojenin kolaylıkla glikoza hidroliz edilmesiB) Glikojenin sadece hayvan hücrelerinde depolanmasıC) Glikojenin disakkarit grubunda yer almasıD) Glikojenin çok fazla dallanma yapmış olmasıE) Hücrenin osmotik basıncın ayarlanması ve hücreye fazla su girişinin engellenmesi

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59

 

Glikojen suda çok güç çözünen, çok fazla dallanma yapmış glikoz polimeridir. Karaciğer ve çizgili kaslarda glikozun fazlası, glikojen şeklinde depo edilir. Glikojen bu hücrelerde enerji depo bileşiği olarak görev yapar. Ancak bu hücrelerde enerji ham maddesi olarak doğrudan glikoz kullanılır.

Hücrelerde enerji ham maddesi olarak glikoz kullanılmasına rağmen enerjinin glikojen şeklinde depolanmasının nedeni aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?


A)Glikojenin kolaylıkla glikoza hidroliz edilmesi
B) Glikojenin sadece hayvan hücrelerinde depolanması
C) Glikojenin disakkarit grubunda yer alması
D) Glikojenin çok fazla dallanma yapmış olması
E) Hücrenin osmotik basıncın ayarlanması ve hücreye fazla su girişinin engellenmesi

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.