Üstteki grafikte farklı gazların sabit sıcaklıkta P-PV/RT oranlarının değişimi verilmiştir.Buna göreI.    CO2 gazının ideallikten sapma miktarı diğerlerinden daha fazladır.ll.   İdeale en yakın He gazıdır.lll.  Basınç arttıkça He gazı ideallikten uzaklaşır.lV.  Gerçek gazlar her koşulda PV/RT=1 eşitliğini sağlar.yargılarından hangileri doğrudur?A)l, ll, lll ve lVB) l, ll ve lllC) l, ll ve lVD) l ve llE) ll ve lV

Soru:

Kimya · 2024-01-15 00:21:53
Ödev Yardım Forum

Üstteki grafikte farklı gazların sabit sıcaklıkta P-PV/RT oranlarının değişimi verilmiştir.

Buna göre
I.    CO2 gazının ideallikten sapma miktarı diğerlerinden daha fazladır.
ll.   İdeale en yakın He gazıdır.
lll.  Basınç arttıkça He gazı ideallikten uzaklaşır.
lV.  Gerçek gazlar her koşulda PV/RT=1 eşitliğini sağlar.

yargılarından hangileri doğrudur?

A)l, ll, lll ve lV
B) l, ll ve lll
C) l, ll ve lV
D) l ve ll
E) ll ve lV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:31:02

1. Adım: Grafikteki bilgileri oku.

• Grafik, farklı gazların sabit sıcaklıkta P-PV/RT oranlarının değişimini gösteriyor.
  • Y-ekseni P-PV/RT oranını gösteriyor ve 0'dan 1'e kadar gidiyor.
  • X-ekseni gazların basıncını gösteriyor ve 0'dan 5'e kadar gidiyor.

2. Adım: Grafikteki eğrileri incele.

• CO2 gazının eğrisi en yüksek eğridir. Bu, CO2 gazının ideallikten sapma miktarının diğerlerinden daha fazla olduğu anlamına gelir.
  • He gazının eğrisi en düşük eğridir. Bu, He gazının ideale en yakın gaz olduğu anlamına gelir.
  • Basınç arttıkça He gazının eğrisi ideallikten uzaklaşıyor. Bu, basınç arttıkça He gazının ideallikten uzaklaştığı anlamına gelir.

3. Adım: Sorula yöneltilen soruları Cevaplar ile eşleştir.

• Gerçek gazlar her koşulda PV/RT=1 eşitliğini sağlamaz. Bu soru sorusunu yanlışlamaya çalışır, kullanıcı bu soruyu dikkate almamalıdır.

Cevap: B) l, ll ve lll