Bitkilerde vejetatif çoğalmanın yaygın bir şekilde gözlenmesi;I. fotosentez yeteneklerinin yüksek olması,II. Büyüme bölgesindeki hücrelerin bölünme limitinin olmaması,III. tohum üretme yeteneklerinin yüksek olmasıverilenlerin hangilerinden dolayıdır?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:22:01

Bitkilerde vejetatif çoğalmanın yaygın bir şekilde gözlenmesi;

I. fotosentez yeteneklerinin yüksek olması,

II. Büyüme bölgesindeki hücrelerin bölünme limitinin olmaması,

III. tohum üretme yeteneklerinin yüksek olması

verilenlerin hangilerinden dolayıdır?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:55:11

1. Adım: Bitkilerde vejetatif çoğalma nedir?

Vejetatif çoğalma bir bitkinin tohum üretmeden çoğalmasıdır. Bu çoğalma yöntemi, bitkinin bir parçasının (örneğin gövde, yaprak, kök) kesilerek toprağa ekilmesi veya bir başka bitkiye aşılanmasıyla yapılır.

2. Adım: Bitkilerde vejetatif çoğalmanın yaygın bir şekilde gözlenmesinin nedenleri nelerdir?

Bitkilerde vejetatif çoğalmanın yaygın bir şekilde gözlenmesinin nedenleri şunlardır:

• Bitkilerin büyüme bölgesindeki hücrelerin bölünme limitinin olmaması
  • Bitkilerin photosentez yeteneğinin yüksek olması.
  • Bitkilerin tohum üretme yeteneklerinin yüksek olması

3. Adım: Bu verilere dayanarak, hangi seçenek doğru seçimdir?

B) Yalnız II

Bitkilerde vejetatif çoğalmanın yaygın bir şekilde gözlenmesinin nedeni bitkilerin büyüme bölgesindeki hücrelerin bölünme limitinin olmamasıdır. Fotosentez yeteneğinin yüksek olması ve tohum üretme yeteneklerinin yüksek olması, vejetatif çoğalmayı değil, bitkilerin genel olarak hayatta kalma ve çoğalma yeteneklerini etkiler.

Cevap: B) Yalnız II