Soru:
Yukarıdaki koordinat sisteminde verilen noktalardan hangisinin yeri yanlış işaretlenmiştir?
Açıklama:
Adım 1: Koordinat sistemini anlama
Koordinat sistemi, bir düzlemdeki noktaları tanımlamak için kullanılan bir sistemdir. Her nokta, (x, y) şeklinde iki sayı ile belirlenir.
Adım 2: Noktaların yerini belirleme
Ortaokul öğrencilerine göre örneğin, (3, 4) noktasını bulmak için önce x eksenindeki 3'e kadar hareket etmeli, ardından y eksenindeki 4'e kadar yukarı hareket etmelisiniz. Bu nokta, x ekseninin sağında ve y ekseninin üstünde olacaktır.
Adım 3: Verilen noktaların yerini işaretleme
Soruda verilen noktalar birbirinden farklıdır. A noktası (3, 4), K noktası (6, 1), L noktası (5, -3), M noktası (-3, 2), N noktası (-2, 5) ve P noktası (0, 2)'dir. Bu noktaları koordinat sisteminde işaretlemek için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Adım 4: Hatalı işaretlenmiş noktayı bulma
Soruda, yukarıdaki koordinat sisteminde verilen noktalardan hangisinin yeri yanlış işaretlenmiştir diye sorulmaktadır. Bu soruyu yanıtlamak için, her bir noktanın koordinatlarına bakmalı ve bu koordinatların doğru olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Adım 5: Cevap
M noktası (-3, 2) koordinatlarına sahip olmak yerine, koordinat sisteminde farklı bir noktaya işaretlenmiştir. Bu nedenle, Cevap M () noktasıdır.