Aşağıdaki şekillerde insanda kas çeşitleri gösterilmiştir.                                                                            Buna göre aşağıdakilerden hangisindeki eşleştirme doğrudur?          I                              II                          III      A)Kalp kası             İskelet kası          Düz kas B) İskelet kası         Düz kas                Kalp kası C) Düz kas               İskelet kası          Kalp kasıD) Kalp kası             Düz kas                İskelet kasıE) İskelet kası         Kalp kası              Düz kas

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:01

Aşağıdaki şekillerde insanda kas çeşitleri gösterilmiştir.


                                                                            

Buna göre aşağıdakilerden hangisindeki eşleştirme doğrudur?

          I                              II                          III     


A)Kalp kası             İskelet kası          Düz kas 
B) İskelet kası         Düz kas                Kalp kası 
C) Düz kas               İskelet kası          Kalp kası
D) Kalp kası             Düz kas                İskelet kası
E) İskelet kası         Kalp kası              Düz kas

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:45:41

1. Adım: Kas Çeşitleri

  • İskelet Kası: Vücudumuzun hareketini sağlayan kaslardır ve çoğu zaman kas olarak adlandırdıklarımızdır. Kontrolümüz altındadる ve istediğimiz zaman hareket ettirebiliriz.

  • Kalp Kası: Kalbimizin kaslarıdır. Kalbimizin kasılması sayesinde kan pompalanır ve vücudumuza oksijen ve besin taşınır. Kontrolümüz altında değildir ve yorulmadan çalışır.

  • Düz Kas: Sinir sistemimizin kontrolünde olan kaslardır ve kan damarları, iç organlar ve sindirim sistemi gibi yerlerde bulunurlar. Kontrolümüz altında değillerdir ve düzeltmeye çalıştığımızda yorulurlar.

2. Adım: Eşleştirme

Şimdi verilen şekillere göre, kas çeşitlerini eşleştireceğiz.

  • Şekil 1: Çizgili bir yapıya sahiptir ve istediğimiz zaman hareket ettirebiliriz. Bu nedenle, iskelet kasıdır. Şekil 2: Çizgili bir yapıya sahip değildir ve istediğimiz zaman hareket ettiremeyiz. Bu nedenle, kalp kası değildir. Düzeltmeye çalıştığımızda yorulduğunu da biliyoruz. Bu nedenle, düz kastır. Şekil 3: Çizgili bir yapıya sahip değildir ve istediğimiz zaman hareket ettiremeyiz. Bu nedenle, iskelet kası değildir. Düzeltmeye çalıştığımızda yorulmadığını da biliyoruz. Bu nedenle, kalp kasıdır.

Cevap: E) İskelet kası         Kalp kası              Düz kas