Karışımlarla ilgili;I.    Tüm gaz karışımları homojendir.II.   Karışımların sabit kaynama noktaları vardır.III.  Karışımı oluşturan maddelerin birleşme oranları sabittir.yargılarından hangileri doğrudur? (1H, 6C, 8O)A)Yalnız lB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIIE) l, ll ve lll

Soru:

Kimya · 2024-01-15 00:21:50

Karışımlarla ilgili;

I.    Tüm gaz karışımları homojendir.
II.   Karışımların sabit kaynama noktaları vardır.
III.  Karışımı oluşturan maddelerin birleşme oranları sabittir.

yargılarından hangileri doğrudur? (1H, 6C, 8O)

A)Yalnız l
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve IIII
E) l, ll ve lll

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:22:07

1. Adım: Karışımların Türleri

• Karışımlar, iki veya daha fazla saf maddenin birleşimiyle oluşan maddelerdir.
  • Karışımlar ikiye ayrılır:
    • Homojen karışımlar gözle görülür şekilde birbirine karışmış ve ayrılması zor olan karışımlardır.
    • Heterojen karışımlar gözle görülür şekilde birbirine karışmamış ve ayrılması kolay olan karışımlardır.

2. Adım: Gaz Karışımlarının Özellikleri

• Gaz karışımları homojendir. Yani, karışımı oluşturan gazlar gözle görülür şekilde birbirine karışmış ve ayrılması zordur.
  • Gaz karışımlarının sabit kaynama noktaları yoktur. Çünkü, karışımı oluşturan gazların kaynama noktaları farklıdır.
  • Gaz karışımında bulunan gazların hacimleri, karışımı oluşturan toplam hacden sorumludur.

3. Adım: Karışımların Oluşumu

• Karışımlar, farklı maddelerin bir araya gelmesiyle oluşur.
  • Karışımları oluşturan maddelerin birleşme oranları sabit değildir. Yani, karışımı oluşturan maddelerin oranları değişebilir.

4. Adım: Cevap

• Bu sorunun cevabı A) Yalnız I'dir.
  • Çünkü, gaz karışımları homojendir ve karışımı oluşturan maddelerin birleşme oranları sabit değildir.