Yukarıda bir bölgenin aylık sıcaklık ve yağış grafiği verilmiştir.Grafik incelenirse bölge hakkında aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz?A)İlkbahar mevsimi yağışlı geçer.B) En az yağış eylül ayında düşer.C) Yıllık sıcaklık farkı 15°C’den fazladır.D) En yüksek sıcaklık temmuz ayında yaşanır.E) Aralık ayında sıcaklık, ocak ayından daha yüksektir.

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:52
Ödev Yardım Forum

Yukarıda bir bölgenin aylık sıcaklık ve yağış grafiği verilmiştir.

Grafik incelenirse bölge hakkında aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz?

A)İlkbahar mevsimi yağışlı geçer.
B) En az yağış eylül ayında düşer.
C) Yıllık sıcaklık farkı 15°C’den fazladır.
D) En yüksek sıcaklık temmuz ayında yaşanır.
E) Aralık ayında sıcaklık, ocak ayından daha yüksektir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:26:12

Soru: Yukarıda bir bölgenin aylık sıcaklık ve yağış grafiği verilmiştir.Grafik incelenirse bölge hakkında aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz? A)İlkbahar mevsimi yağışlı geçer. B) En az yağış eylül ayında düşer. C) Yıllık sıcaklık farkı 15°C’den fazladır. D) En yüksek sıcaklık temmuz ayında yaşanır. E) Aralık ayında sıcaklık, ocak ayından daha yüksektir.

Cevap: B) En az yağış eylül ayında düşer.

Adım 1: Grafikte yağış miktarları birbirleriyle karşılaştırılır. Adım 2: Mayıs, haziran ve temmuz aylarında yağış miktarının en fazla olduğu görülür. Adım 3: Eylül ayında yağış miktarının diğer aylara göre daha az olduğu görülür. Adım 4: Eylül ayında düşen yağış miktarı, diğer aylardaki yağış miktarlarından daha azdır. Adım 5: Bu nedenle, en az yağışın eylül ayında düştüğü sonucuna ulaşılabilir.

Sonuç: Cevap B'dir. En az yağış eylül ayında düşer.