Bohr atom modeline göre,tek elektronlu atomlarda elektronlar bir üst enerji seviyesine çıktığında açısal momentumlar ve yörünge yarıçapları nasıl değişir?Açısal momentum               Yörünge yarıçapıA)Artar                                         ArtarB) Azalır                                       AzalırC) Değişmez                                AzalırD) Azalır                                        ArtarE) Değişmez                                Değişmez

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:57

Bohr atom modeline göre,tek elektronlu atomlarda elektronlar bir üst enerji seviyesine çıktığında açısal momentumlar ve yörünge yarıçapları nasıl değişir?

Açısal momentum               Yörünge yarıçapı


A)Artar                                         Artar
B) Azalır                                       Azalır
C) Değişmez                                Azalır
D) Azalır                                        Artar
E) Değişmez                                Değişmez

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:34:47

Soru: Bohr atom modeline göre, tek elektronlu atomlarda elektronlar bir üst enerji seviyesine çıktığında açısal momentumlar ve yörünge yarıçapları nasıl değişir?

  • Açısal momentum: Açısal momentum elektronun yörüngesi üzerindeki toplam momentumunu temsil eder. Elektronlar bir üst enerji seviyesine çıktığında, yörüngelerinin yarıçapı artar bu nedenle açısal momentumları da artar.
  • Yörünge yarıçapı: Yörünge yarıçapı elektronun çekirdeğe olan mesafesidir. Elektronlar bir üst enerji seviyesine çıktığında, çekirdeğe olan mesafeleri artar bu nedenle yörünge yarıçapları da artar.

Bu nedenle, cevap (A) Artar Artar'dır.