Yukarıdaki grafikte üç bitkinin hayat evrelerindeki monoploit ve diploit evrelerinin uzunluğu belirtilmiştir.Buna göre bu bitkilerin gelişmişlik düzeylerini basitten gelişmişe göre sıralayınız?A)X - Y - ZB) X - Z - YC) Z - X - YD) Z - Y - XE) Y - Z - X

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:04
Ödev Yardım Forum

Yukarıdaki grafikte üç bitkinin hayat evrelerindeki monoploit ve diploit evrelerinin uzunluğu belirtilmiştir.

Buna göre bu bitkilerin gelişmişlik düzeylerini basitten gelişmişe göre sıralayınız?

A)X - Y - Z
B) X - Z - Y
C) Z - X - Y
D) Z - Y - X
E) Y - Z - X

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:52:09

Adım 1: Monoploit ve diploit evreleri tanımla.

• Monoploit evre, bir organizmanın tek bir kromozom takımına sahip olduğu evredir. Ayrıca bu evre cinsiyet hücreleri oluşur veya mayoz bölünme ile oluşur.
  • Diploit evre, bir organizmanın iki kromozom takımına sahip olduğu evredir. Ayrıca bu süre hayat döngüsünün çoğunun olduğu ana evredir.

Adım 2: Grafikteki bilgileri incele.

• Grafik, üç bitkinin (X, Y ve Z) hayat evrelerindeki monoploit ve diploit evrelerinin uzunluğunu gösterir.
  • X bitkisinin: Monoploit evresi daha uzunken, diploit evresi daha kısadır.
  • Y bitkisinin: Monoploit ve diploit evreleri aynı uzunluktadır.
  • Z bitkisinin: Diploit evresi daha uzunken, monoploit evresi daha kısadır.

Adım 3: Bitkilerin gelişmişlik düzeylerini belirle.

• Genellikle, diploit evrenin uzunluğu arttıkça bitkinin gelişmişlik düzeyi de artar.
  • Bu nedenle, bitkilerin gelişmişlik düzeylerini basitten gelişmişe doğru aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
  • Z

-Y -X

Cevap: D) Z - Y - X