Yukarıdaki tanılayıcı dallanmış ağaçtaki ifadelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek ilerleyen bir öğrenci kaç numaralı çıkıştan çıkar? A)1B) 2C) 3D) 6E) 8

Soru:

Kimya · 2024-01-15 00:22:02
Ödev Yardım Forum

Yukarıdaki tanılayıcı dallanmış ağaçtaki ifadelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek ilerleyen bir öğrenci kaç numaralı çıkıştan çıkar?

A)1
B) 2
C) 3
D) 6
E) 8

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:58:21
  1. Adım: Bilgiyi anlama
  • Soruda verilen tanımlayıcı dallanmış ağaç, dalların belirli ifadeleri içerdiği ve bu ifadelere göre kararlar vererek bir yol izlenerek farklı çıkışlara ulaşılmasını sağlayan bir yapıdır.

• Soruda, bir öğrencinin bu ağaçta ilerlediği ve doğru (D) veya yanlış (Y) olduğuna karar verdiği belirtilmektedir.

1. Adım: Kararlar
  • Öğrenci, dallardaki ifadeleri tek tek okuyarak değerlendirmeli ve doğru ya da yanlış olduğuna karar vermelidir.

• Her bir dal, bir karar noktasını temsil eder ve verilen karara göre sonraki dala geçilir.

1. Adım: Sonuç ve Çözüm
  • Öğrecinin kararlarına göre, sonunda belirli bir çıkışa ulaşılır ve çıkıştaki numara sorunun cevabını verir.

• Cevap: A) 1

Bu soruyu çözmek için, öğrencinin tanımlayıcı dallanmış ağacı dikkatlice okuyup değerlendirmesi ve her bir açıklama için doğru (D) ya da yanlış (Y) kararını doğru bir şekilde vermesi gerekir.