I.   İletim demetleri vardır.         II.  Eşeysiz ve eşeyli üreyebilirler.         III. Tohum oluşturamazlar.         IV. Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar.Yukarıda verilen özellikleri kapsayan bitki örneği hangisidir?A)Kara yosunuB) ÇamC) KirazD) Ciğer otuE) Eğrelti otu

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:00

I.   İletim demetleri vardır.

II.  Eşeysiz ve eşeyli üreyebilirler.

III. Tohum oluşturamazlar.

IV. Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar.

Yukarıda verilen özellikleri kapsayan bitki örneği hangisidir?

A)Kara yosunu
B) Çam
C) Kiraz
D) Ciğer otu
E) Eğrelti otu

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:43:21

1. Adım: Soruyu dikkatlice oku.

• Soru, "Yukarıda verilen özellikleri kapsayan bitki örneği hangisidir?" diye sormaktadır.

2. Adım: Sorudaki ifadeleri anlamak.

• İletim demetleri: Bitkilerin su ve besinlerini taşıyan yapılardır.

• Eşeysiz ve eşeyli üreyebilirler: Bitkiler hem tohumsuz (eşeysiz) hem de tohumlu (eşeyli) üreyebilirler.

• Tohum oluşturamazlar: Bazı bitkiler tohum oluşturamazlar. Bu bitkiler üremek için spor adı verilen yapıları kullanırlar.

• Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar: Bazı bitkiler nemli ve ılık yerlerde yaşamaya uygundurlar.

3. Adım: Sorulan sorunun yanıtını bulmak için seçenekleri değerlendir.

• A) Kara yosunu: Kara yosunları, iletim demetleri ve tohum oluşturamazlar. Ancak eşeysiz ve eşeyli üreme yapabilirler. Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar.

• B) Çam: Çamlar, iletim demetleri vardır. Tohum oluşturabilirler ve eşeyli üreyebilirler. Nemli ve ılık yerlerde yaşayabilirler.

• C) Kiraz: Kirazlar, iletim demetleri vardır ve tohum oluşturabilirler. Ancak eşeysiz üreme yapamazlar. Nemli ve ılık yerlerde yaşayabilirler.

• D) Ciğer otu: Ciğer otları, iletim demetleri ve tohum oluşturamazlar. Ancak eşeysiz ve eşeyli üreme yapabilirler. Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar.

• E) Eğrelti otu: Eğrelti otları, iletim demetleri vardır, eşeysiz ve eşeyli üreme yapabilirler ancak tohum oluşturamazlar. Nemli ve ılık yerlerde yaşarlar.

Sonuç:

Sorudaki tüm özellikleri kapsayan bitki Eğrelti otu'dur.

Cevap: E) Eğrelti otu