Yukarıdaki haritada aynı enlemde yer alan A ve B merkezlerinin yerleri gösterilmiştir.Haritadaki A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olmasında aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?A)Gündüz süreleriB) Ekvator’a uzaklıklarıC) Okyanus akıntılarıD) Güneş ışınlarının düşme açısıE) Güneş ışınlarının atmosferde aldıkları yol

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:52
Ödev Yardım Forum

Yukarıdaki haritada aynı enlemde yer alan A ve B merkezlerinin yerleri gösterilmiştir.
Haritadaki A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olmasında aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?

A)Gündüz süreleri
B) Ekvator’a uzaklıkları
C) Okyanus akıntıları
D) Güneş ışınlarının düşme açısı
E) Güneş ışınlarının atmosferde aldıkları yol

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:26:05

Haritadaki sıralı adımlar;

1. Adım: Harita dan dikkatlice bak.

2. Adım: A ve B merkezlerini bul.

3. Adım: A ve B merkezlerinin enlemlerini kontrol et.

4. Adım: A ve B merkezlerinin sıcaklıklarını karşılaştır.

5. Adım: A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olduğunu gör.

6. Adım: Aşağıdaki seçeneklerden hangisinin A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olmasında etkili olduğunu bul.

• A) Gündüz süreleri
  • B) Ekvator’a uzaklıkları
  • C) Okyanus akıntıları
  • D) Güneş ışınlarının düşme açısı
  • E) Güneş ışınlarının atmosferde aldıkları yol

7. Adım: A seçeneğinin, yani gündüz sürelerinin, sıcaklıkla ilgili olmadığını anla.

8. Adım: B seçeneğinin, yani ekvatora uzaklıklarının, sıcaklıkla ilgili olduğunu anla.

9. Adım: C seçeneğinin, yani okyanus akıntılarının, sıcaklıkla ilgili olduğunu anla.

10. Adım: D seçeneğinin, yani güneş ışınlarının düşme açısının, sıcaklıkla ilgili olduğunu anla.

11. Adım: E seçeneğinin, yani güneş ışınlarının atmosferde aldıkları yolun, sıcaklıkla ilgili olduğunu anla.

12. Adım: C seçeneğinin, yani okyanus akıntılarının, A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olmasında etkili olduğunu gör.

Sonuç: Okyanus akıntıları, A merkezinin sıcaklığının B merkezine göre daha düşük olmasında etkili olmuştur.