Bir katı maddeye enerji verdiğimizde, ısınan bölgedeki atom veya moleküllerin kinetik enerjisi artar. Kinetik enerjisi artan atom veya moleküller daha soğuk atom veya moleküllerle çarpışarak onların enerjilerini artırır. Ayrıca atomlarının hareketliliği de artar. Böylece enerji, sıcak uçtan soğuk uca doğru yayılır.Katı maddelerde gerçekleşen bu olaya ne ad verilir?A)Enerjinin iletim yoluyla yayılmasıB) Enerjinin konveksiyon yolu ile yayılmasıC) Enerjinin ışıma yoluyla yayılmasıD) Enerjinin kaybolmasıE) Radyasyon

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:55

Bir katı maddeye enerji verdiğimizde, ısınan bölgedeki atom veya moleküllerin kinetik enerjisi artar. Kinetik enerjisi artan atom veya moleküller daha soğuk atom veya moleküllerle çarpışarak onların enerjilerini artırır. Ayrıca atomlarının hareketliliği de artar. Böylece enerji, sıcak uçtan soğuk uca doğru yayılır.

Katı maddelerde gerçekleşen bu olaya ne ad verilir?


A)Enerjinin iletim yoluyla yayılması
B) Enerjinin konveksiyon yolu ile yayılması
C) Enerjinin ışıma yoluyla yayılması
D) Enerjinin kaybolması
E) Radyasyon

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:26:17

1. Enerji aktarımı nasıl gerçekleşir?

  • Bir katı maddeye enerji verildiğinde, ısınan bölgedeki atom veya moleküllerin hareketi hızlanır. Böylece kinetik enerjisi artar.

2. Hareketi artan atomlar ne yapar?

  • Kinetik enerjisi artan atomlar Daha soğuk olan atomlara veya moleküllere çarparak onların kinetik enerjisini yükseltir. Yani ısıyı iletir.

3. Bu ısı transferine ne ad verilir?

  • Enerjinin iletim yoluyla yayılması

4. Bu süreçte ne olur?

  • Sıcak bölgeden soğuk bölgeye doğru enerji akışı olur. Böylece enerji madde içinde yayılır.

    Sonuç olarak sorunun cevabı A) Enerjinin iletim yoluyla yayılması'dır.