Felsefede benle ben olmayan arasındaki ilişki sonucu ''episteme'' elde edilir. Bu ilişki kurulurken ben, hem beni hem de ben  olmayanı sorgulayıcı biçimde ele alır.Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?A)Bilgi edinme süreci bilincin nesneyi yapılandırmasıdır.B) Bilgi edinme sürecinde asıl olan nesnedir.C) Bilgi edinme sürecinde özne ve nesne yer değiştirebilir.D) Özne bilgiye ulaşırken, kendisine ve  nesneye eleştirel yaklaşır.E) Bilgi edinme sürecinde  temel olan öznenin varlığıdır.

Soru:

Felsefe · 2024-01-15 00:21:37

Felsefede benle ben olmayan arasındaki ilişki sonucu ''episteme'' elde edilir. Bu ilişki kurulurken ben, hem beni hem de ben  olmayanı sorgulayıcı biçimde ele alır.

Bu parçadan aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

A)Bilgi edinme süreci bilincin nesneyi yapılandırmasıdır.
B) Bilgi edinme sürecinde asıl olan nesnedir.
C) Bilgi edinme sürecinde özne ve nesne yer değiştirebilir.
D) Özne bilgiye ulaşırken, kendisine ve  nesneye eleştirel yaklaşır.
E) Bilgi edinme sürecinde  temel olan öznenin varlığıdır.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 02:37:33
  1. Felsefede, "ben" ile "ben olmayan" arasındaki ilişkiyi sorgulayan yaklaşım, epistmedir.
  2. Episteme yoluyla bilgi edinilir.
  3. Bilgi edinme sürecinde, özne hem kendisini hem de nesneyi sorgulayıcı bir yaklaşımla ele alır.
  4. Özne, yalnızca nesneyi sorgulayarak bilgi elde edemez, çünkü bilgi, öznenin ve nesnenin etkileşimi sonucu ortaya çıkar.
  5. Bu nedenle, özne bilgiye ulaşırken, kendisine ve nesneye eleştirel yaklaşır.

Cevap: D) Özne bilgiye ulaşırken, kendisine ve nesneye eleştirel yaklaşır.