Transformatörlerle ilgili;I. Yükseltici transformatörler elektrik santrallerinin çıkışına bağlanır.II. Elektrik enerjisi taşınırken, ısı olarak kaybolan enerjiyi azaltmak için düşük gerilim, yüksek akım ilkesi ile hareket edilir.III. Yükseltici transformatörlerde çıkış gerilimi büyürken akım şiddeti küçülür.ifadelerinden hangileri yanlıştır?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I ve III

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:56

Transformatörlerle ilgili;

I. Yükseltici transformatörler elektrik santrallerinin çıkışına bağlanır.

II. Elektrik enerjisi taşınırken, ısı olarak kaybolan enerjiyi azaltmak için düşük gerilim, yüksek akım ilkesi ile hareket edilir.

III. Yükseltici transformatörlerde çıkış gerilimi büyürken akım şiddeti küçülür.

ifadelerinden hangileri yanlıştır?


A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:32:13
  1. Transformatörlerle ilgili ifadeleri inceleyelim:

    • Yükseltici transformatörler elektrik santrallerinin çıkışına bağlanır. Bu ifade doğru, çünkü elektrik santralleri yüksek gerilimli elektrik üretir ve yükseltici transformatörler bu gerilimi daha da yükseltir.
    • Elektrik enerjisi taşınırken, ısı olarak kaybolan enerjiyi azaltmak için düşük gerilim, yüksek akım ilkesi ile hareket edilir. Bu ifade de doğru, çünkü düşük gerilimli elektrik, yüksek gerilimli elektriğe göre daha az ısı üretir.
    • Yükseltici transformatörlerde çıkış gerilimi büyürken akım şiddeti küçülür. Bu ifade yanlış, çünkü yükseltici transformatörlerde çıkış gerilimi büyürken akım şiddeti artar.
  2. Bu nedenle, doğru cevap (B) Yalnız II'dir.