Tayga ormanlarının genel özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?A)Sert karasal iklimin nemli alanlarında görülürler.B) Düşük sıcaklıklara dayanıklı ağaçlardan oluşmaktadırlar.C) Kanada, Norveç, Rusya gibi soğuk ülkelerde yaygın olarak görülürler.D) İğne yapraklı ağaçların oluşturduğu bitki topluluklarıdır.E) Yıl boyunca düzenli yağış isterler.

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:59

Tayga ormanlarının genel özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A)Sert karasal iklimin nemli alanlarında görülürler.
B) Düşük sıcaklıklara dayanıklı ağaçlardan oluşmaktadırlar.
C) Kanada, Norveç, Rusya gibi soğuk ülkelerde yaygın olarak görülürler.
D) İğne yapraklı ağaçların oluşturduğu bitki topluluklarıdır.
E) Yıl boyunca düzenli yağış isterler.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:50:02

1. Adım: Soruyu oku ve anla.

Soru, tayga ormanlarının genel özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisinin yer almadığını soruyor.

2. Adım: Şıkları belirle.

Şıklar şunlardır:

• A) Sert karasal iklimin nemli alanlarında görülürler.
  • B) Düşük sıcaklıklara dayanıklı ağaçlardan oluşmaktadırlar.
  • C) Kanada, Norveç, Rusya gibi soğuk ülkelerde yaygın olarak görülürler.
  • D) İğne yapraklı ağaçların oluşturduğu bitki topluluklarıdır.
  • E) Yıl boyunca düzenli yağış isterler.

3. Adım: Şıkları teker teker incele.

• A) Sert karasal iklimin nemli alanlarında görülürler. Bu özellik tayga ormanlarına uygundur.
  • B) Düşük sıcaklıklara dayanıklı ağaçlardan oluşmaktadırlar. Bu özellik de tayga ormanlarına uygundur.
  • C) Kanada, Norveç, Rusya gibi soğuk ülkelerde yaygın olarak görülürler. Bu özellik de tayga ormanlarına uygundur.
  • D) İğne yapraklı ağaçların oluşturduğu bitki topluluklarıdır. Bu özellik de tayga ormanlarına uygundur.
  • E) Yıl boyunca düzenli yağış isterler. Bu özellik tayga ormanlarına uymaz. Tayga ormanları, yıl boyunca düzenli yağış istemezler.

4. Adım: Cevabı belirle.

Dolayısıyla, cevap "E" şıkkıdır.

5. Adım: Cevabı tekrar vurgula.

Tayga ormanları, yıl boyunca düzenli yağış istemezler.