I. Folik asit eksikliğiII. Demir eksikliğiIII. Zigotu oluşturan kromozom çiftlerinde olağan dışı durum oluşmasıIV. Aşırı röntgen çektirmeV. Belirli dönemlerde ultrasonografi ile inceleme yaptırmaYukarıdakilerden hangisi hamilelikte bebeğin gelişimini olumsuz etkileyen faktörlerden değildir?A)IB) IIC) IIID) IVE) V

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:01

I. Folik asit eksikliği

II. Demir eksikliği

III. Zigotu oluşturan kromozom çiftlerinde olağan dışı durum oluşması

IV. Aşırı röntgen çektirme

V. Belirli dönemlerde ultrasonografi ile inceleme yaptırma

Yukarıdakilerden hangisi hamilelikte bebeğin gelişimini olumsuz etkileyen faktörlerden değildir?

A)I
B) II
C) III
D) IV
E) V

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:44:27

1. Adım: Soruda verilen seçenekleri tek tek oku.

2. Adım: Her bir seçeneğin ne anlama geldiğini öğren.

3. Adım: Seçeneklerden hangisinin hamilelikte bebeğin gelişimini olumsuz etkileyen bir faktör olmadığını belirle.

4. Adım: Aşağıdaki özelliklere dikkat et:

• I. Folik asit eksikliği: Folik asit, hamilelik sırasında önemli bir vitamindir. Eksikliği bebekte doğum kusurlarına neden olabilir.
  • II. Demir eksikliği: Demir, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretiminde önemli bir mineraldir. Eksikliği bebekte anemiye neden olabilir.
  • III. Zigotu oluşturan kromozom çiftlerinde olağan dışı durum oluşması: Bu durum, bebekte Down sendromu gibi kromozomal rahatsızlıklara neden olabilir.
  • IV. Aşırı röntgen çektirme: Röntgen ışınları bebekte doğum kusurlarına neden olabilir.
  • V. Belirli dönemlerde ultrasonografi ile inceleme yaptırma: Ultrasonografi, hamilelikte bebeğin gelişimini izlemek için kullanılan bir yöntemdir. Bebeğin gelişimini olumsuz etkilemez.

5. Adım: Yukarıdaki özellikleri dikkate alarak, cevabı bul.

Cevap: E) V) Belirli dönemlerde ultrasonografi ile inceleme yaptırma

Sonuç: Ultrasonografi, hamilelikte bebeğin gelişimini izlemek için kullanılan bir yöntemdir. Bebeğin gelişimini olumsuz etkilemez.