İnsan embriyosunun gelişimi sırasında oluşan göbek kordonu ile ilgili olarak,l. İçerisinde iki atardamar bir toplardamar bulunur.ll. Gebeliğin oluşumundan yaklaşık 1 ay sonra oluşur. Ill. Metabolik atıklar ve karbondioksit göbek kordonundaki atardamarlar yoluyla anne karnına geçer.yargılarından hangileri doğrudur?A)Yalnız lB) Yalnız llC) l ve lllD) ll ve lllE) l, ll ve lll

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:01

İnsan embriyosunun gelişimi sırasında oluşan göbek kordonu ile ilgili olarak,

l. İçerisinde iki atardamar bir toplardamar bulunur.

ll. Gebeliğin oluşumundan yaklaşık 1 ay sonra oluşur. 

Ill. Metabolik atıklar ve karbondioksit göbek kordonundaki atardamarlar yoluyla anne karnına geçer.

yargılarından hangileri doğrudur?

A)Yalnız l
B) Yalnız ll
C) l ve lll
D) ll ve lll
E) l, ll ve lll

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:44:33
  1. Adım: Soruyu dikkatlice oku ve anla.
  2. Adım: Soruda geçen kavramları tanımla, mesela göbek kordonu, arter, ven...
  3. Adım: Soruda geçen yargıları incele ve doğru olup olmadıklarına karar ver.
  4. Adım: Doğru yargıların işaretlerini seç ve cevabı bul.

Göbek Kordonu: Anne karnındaki bebek ile annesi arasında bağlantıyı sağlayan organdır.

Arter: Kanı kalbden vücuda taşıyan damardır.

Ven: Kanı vücutdan kalbe taşıyan damardır.

Metabolik Atıklar: Vücuttaki hücrelerin faaliyetleri sonucu oluşan atık maddelerdir.

Karbondioksit: Vücuttaki hücrelerin solunum yapması sonucu oluşan gazdır.

Yargıların Doğruluğu:

l. İçerisinde iki arter bir ven bulunur: Doğru (Göbek kordonunda iki arter ve bir ven bulunur.)

ll. Gebeliğin oluşumundan yaklaşık 1 ay sonra oluşur: Yanlış (Göbek kordonu gebeliğin 3. haftasında oluşmaya başlar ve 8. haftada tamamen gelişir.)

lll. Metabolik atıklar ve karbondioksit göbek kordonundaki arterler yoluyla anne karnına geçer: Doğru (Metabolik atıklar ve karbondioksit, göbek kordonundaki arterler yoluyla anne karnına geçer ve anne tarafından atılır.)

Cevap: E) l, ll ve lll