Manyetik alana verdiği tepkiye göre maddeler üçe ayrılır.Buna göre I. Diyamanyetik maddeler manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir.II. Demir, nikel gibi maddeler ferromanyetik özelliktedir.III. Altın, manyetik alanı biraz sıklaştırır.yargılarından hangileri doğrudur?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:22:11

Manyetik alana verdiği tepkiye göre maddeler üçe ayrılır.

Buna göre

I. Diyamanyetik maddeler manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir.

II. Demir, nikel gibi maddeler ferromanyetik özelliktedir.

III. Altın, manyetik alanı biraz sıklaştırır.

yargılarından hangileri doğrudur?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 04:24:49

1. Adım: Manyetik Alan Kavramını Anlamak

Manyetik alan, bir madde veya nesnenin etrafında bulunan ve onun manyetik etkilerini belirleyen bölgedir. Manyetik alan, manyetik malzemeler tarafından oluşturulur ve bu malzemeler manyetik alanlar oluşturur.

2. Adım: Manyetik Maddelerin Sınıflandırılması

Manyetik maddeler, manyetik alana verdiği tepkiye göre üç gruba ayrılır:

• Diyamanyetik Maddeler: Bu maddeler, manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir ve manyetik alan içerisinde hafifçe itilirler. Her madde az miktarda diyamanyetiktir.
  • Paramanyetik Maddeler: Bu maddeler, manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir ve manyetik alan içerisinde hafifçe çekilirler.
  • Ferromanyetik Maddeler: Bu maddeler, manyetik alandan güçlü şekilde etkilenir ve güçlü bir manyetik alanda mıknatıs gibi davranırlar. Demir, nikel ve kobalt gibi maddeler ferromanyetiktir.

3. Adım: Soruyu Analiz Etmek

Soruda verilen yargıları tek tek inceleyelim:

• I. Diyamanyetik maddeler manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir. Bu yargı doğrudur. Diyamanyetik maddeler, manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir ve manyetik alan içerisinde hafifçe itilirler.
  • II. Demir, nikel gibi maddeler ferromanyetik özelliktedir. Bu yargı doğrudur. Demir, nikel ve kobalt gibi maddeler ferromanyetiktir ve güçlü bir manyetik alanda mıknatıs gibi davranırlar.
  • III. Altın, manyetik alanı biraz sıklaştırır. Bu yargı doğrudur. Altın, diamagnetik bir maddedir ve manyetik alanı biraz sıkıştırır.

4. Adım: Cevabı Belirlemek

Soruda verilen yargılara göre, cevap C) I ve II'dir. Diyamanyetik maddeler manyetik alandan zayıf şekilde etkilenir ve ferromanyetik maddeler güçlü bir manyetik alanda mıknatıs gibi davranırlar.