I. İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır.II. Belgrad fethedilmiştir.III. Amasya Antlaşması imzalanmıştır.IV. Limni Adası alınmıştır.Yukarıdakilerden hangileri Kanuni Sultan Süleyman dönemi özelliklerindendir?A)I ve II  B) I ve IIIC) II ve IV  D) II ve III  E) III ve IV

Soru:

Tarih · 2024-01-15 00:21:17

I. İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır.

II. Belgrad fethedilmiştir.

III. Amasya Antlaşması imzalanmıştır.

IV. Limni Adası alınmıştır.

Yukarıdakilerden hangileri Kanuni Sultan Süleyman dönemi özelliklerindendir?

A)I ve II  
B) I ve III
C) II ve IV  
D) II ve III  
E) III ve IV

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 01:35:21

Adım 1: Soruyu Oku

Soruda, Kanuni Sultan Süleyman dönemiyle ilgili özellikler soruluyor.

Adım 2: Cevap Seçeneklerini İncele

A) I ve II: "İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır" ve "Belgrad fethedilmiştir". B) I ve III: "İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır" ve "Amasya Antlaşması imzalanmıştır". C) II ve IV: "Belgrad fethedilmiştir" ve "Limni Adası alınmıştır". D) II ve III: "Belgrad fethedilmiştir" ve "Amasya Antlaşması imzalanmıştır". E) III ve IV: "Amasya Antlaşması imzalanmıştır" ve "Limni Adası alınmıştır".

Adım 3: Cevap Seçeneklerini Değerlendir

A) I ve II: "İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır" özelliği Kanuni Sultan Süleyman döneminde gerçekleşmiştir, ancak "Belgrad fethedilmiştir" özelliği II. Mehmed döneminde gerçekleşmiştir. Bu nedenle, cevap A) olamaz.

B) I ve III: "İlk Osmanlı Kanunnamesi hazırlanmıştır" özelliği Kanuni Sultan Süleyman döneminde gerçekleşmiştir, ancak "Amasya Antlaşması imzalanmıştır" özelliği Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşmiştir. Bu nedenle, cevap B) olamaz.

C) II ve IV: "Belgrad fethedilmiştir" özelliği II. Mehmed döneminde gerçekleşmiştir ve "Limni Adası alınmıştır" özelliği Kanuni Sultan Süleyman döneminde gerçekleşmiştir. Bu nedenle, cevap C) olamaz.

D) II ve III: "Belgrad fethedilmiştir" özelliği II. Mehmed döneminde gerçekleşmiştir ve "Amasya Antlaşması imzalanmıştır" özelliği Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşmiştir. Bu nedenle, cevap D) olamaz.

E) III ve IV: "Amasya Antlaşması imzalanmıştır" özelliği Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşmiştir ve "Limni Adası alınmıştır" özelliği Kanuni Sultan Süleyman döneminde gerçekleşmiştir. Bu nedenle, cevap E) olamaz.

Cevap: D) II ve III