Nanomalzemelerin özellikleri için verilen;I.   Yüzey Alanı / Hacim oranının makro boyuttaki hallerine göre daha büyük olması onların güçlü manyetik özellik  kazanmasını sağlar. II.  Boyutları küçüldükçe çalışma hızı da artar.   III. İletken ya da yarı iletkenlerden yapıldığı gibi organik ya da inorganik moleküllerden de yapılabilir.yargılarından hangileri doğrudur?A)Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:58

Nanomalzemelerin özellikleri için verilen;
I.   Yüzey Alanı / Hacim oranının makro boyuttaki hallerine göre daha büyük olması onların güçlü manyetik özellik  kazanmasını sağlar. 
II.  Boyutları küçüldükçe çalışma hızı da artar.   
III. İletken ya da yarı iletkenlerden yapıldığı gibi organik ya da inorganik moleküllerden de yapılabilir.
yargılarından hangileri doğrudur?

A)Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:35:58

1. Adım: Nanomalzemelerin Özellikleri

• Nanomalzemeler, atom ve moleküllerden oluşan, boyutları 1 ila 100 nanometre arasında olan maddelerdir.

2. Adım: Nanomalzemelerin Yüzey Alanı / Hacim Oranı

• Nanomalzemelerin yüzey alanı / hacim oranı, makro boyuttaki hallerine göre çok daha büyüktür. Bu özellik, onlara güçlü manyetik özellikler kazandırır.

3. Adım: Nanomalzemelerin Çalışma Hızı

• Nanomalzemelerin çalışma hızı, boyutları küçüldükçe artar. Bu özellik, onları elektronik cihazlar için ideal hale getirir.

4. Adım: Nanomalzemelerin Yapısı

• Nanomalzemeler, iletken veya yarı iletkenlerden yapıldığı gibi organik veya inorganik moleküllerden de yapılabilir. Bu özellik, onları çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaya uygun hale getirir.

5. Adım: Cevap

Yukarıdaki bilgilere göre, doğru yargılar şunlardır:

• I. Yüzey Alanı / Hacim oranının makro boyuttaki hallerine göre daha büyük olması onların güçlü manyetik özellik kazanmasını sağlar.
  • II. Boyutları küçüldükçe çalışma hızı da artar.
  • III. İletken ya da yarı iletkenlerden yapıldığı gibi organik ya da inorganik moleküllerden de yapılabilir.

Bu nedenle, cevap E) I, II ve III'tür.