1. Adım: Sorunun ne sorduğunu anlama.
- Soru, Tarih Öncesi Devirlerin aydınlatılmasında kullanılan kaynaklardan hangisinin kullanılmadığını sormaktadır.
2. Adım: Cevap seçeneklerini dikkatlice okuma.
- A) Kil tabletler: Kil tabletler, Tarih Öncesi Devirlerde yazışma ve kayıt tutma amacıyla kullanılmıştır.
- B) Madeni ok uçları: Madeni ok uçları, Tarih Öncesi Devirlerde av ve savaş gibi amaçlarla kullanılmıştır.
- C) Obsidyenden yapılmış bıçaklar: Obsidyenden yapılmış bıçaklar, Tarih Öncesi Devirlerde av, kesme ve doğrama gibi amaçlarla kullanılmıştır.
- D) Çanak, çömlekler: Çanak, çömlekler, Tarih Öncesi Devirlerde yemek pişirme, yeme-içme ve saklama gibi amaçlarla kullanılmıştır.
- E) Megaron tipi evler: Megaron tipi evler, Tarih Öncesi Devirlerde Anadolu'da ve Ege Bölgesi'nde kullanılmıştır.
3. Adım: Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılmadığını belirleme.
- Bu adımda, cevap sş seçeneklerini dikkatlice inceleyerek Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılıp kullanılmadığını belirlememiz gerekir.
- Tarihi belgelerin yazı ile olma özelliği vardır.
- Kil tabletlerde yazılar bulunmaktadır haliyle tarihte kullanılmışlardır.
4. Adım: Cevabı seçme.
-Yukarıdaki adımları takip ederek, Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılıp kullanılmadığını belirledikten sonra cevabı seçebiliriz.
- A) Kil tabletler, tarihte kullanılmış olduğundan cevabımız A değildir.
- B) Madeni ok uçları, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
- C) Obsidyenden yapılmış bıçaklar, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
- D) Çanak, çömlekler, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
- E) Megaron tipi evler, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
Cevap: A) Kil tabletler