Tarihî olaylar hakkında bilgi veren her türlü malzemeye “kaynak” denir.Aşağıdakilerden hangisi Tarih Öncesi Devirlerin aydınlatılmasında kullanılan kaynaklardan biri değildir? A)Kil tabletlerB) Madeni ok uçlarıC) Obsidyenden yapılmış bıçaklarD) Çanak, çömleklerE) Megaron tipi evler

Soru:

Tarih · 2024-01-15 00:21:59

Tarihî olaylar hakkında bilgi veren her türlü malzemeye “kaynak” denir.

Aşağıdakilerden hangisi Tarih Öncesi Devirlerin aydınlatılmasında kullanılan kaynaklardan biri değildir?

A)Kil tabletler
B) Madeni ok uçları
C) Obsidyenden yapılmış bıçaklar
D) Çanak, çömlekler
E) Megaron tipi evler

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:51:34

1. Adım: Sorunun ne sorduğunu anlama.

• Soru, Tarih Öncesi Devirlerin aydınlatılmasında kullanılan kaynaklardan hangisinin kullanılmadığını sormaktadır.

2. Adım: Cevap seçeneklerini dikkatlice okuma.

• A) Kil tabletler: Kil tabletler, Tarih Öncesi Devirlerde yazışma ve kayıt tutma amacıyla kullanılmıştır.
  • B) Madeni ok uçları: Madeni ok uçları, Tarih Öncesi Devirlerde av ve savaş gibi amaçlarla kullanılmıştır.
  • C) Obsidyenden yapılmış bıçaklar: Obsidyenden yapılmış bıçaklar, Tarih Öncesi Devirlerde av, kesme ve doğrama gibi amaçlarla kullanılmıştır.
  • D) Çanak, çömlekler: Çanak, çömlekler, Tarih Öncesi Devirlerde yemek pişirme, yeme-içme ve saklama gibi amaçlarla kullanılmıştır.
  • E) Megaron tipi evler: Megaron tipi evler, Tarih Öncesi Devirlerde Anadolu'da ve Ege Bölgesi'nde kullanılmıştır.

3. Adım: Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılmadığını belirleme.

• Bu adımda, cevap sş seçeneklerini dikkatlice inceleyerek Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılıp kullanılmadığını belirlememiz gerekir.
  • Tarihi belgelerin yazı ile olma özelliği vardır.
  • Kil tabletlerde yazılar bulunmaktadır haliyle tarihte kullanılmışlardır.

4. Adım: Cevabı seçme.

-Yukarıdaki adımları takip ederek, Tarih Öncesi Devirlerde hangi kaynakların kullanılıp kullanılmadığını belirledikten sonra cevabı seçebiliriz.

• A) Kil tabletler, tarihte kullanılmış olduğundan cevabımız A değildir.
  • B) Madeni ok uçları, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
  • C) Obsidyenden yapılmış bıçaklar, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
  • D) Çanak, çömlekler, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.
  • E) Megaron tipi evler, Tarih Öncesi Devirlerde kullanılmıştır.

Cevap: A) Kil tabletler