l. Tüm hücrelerde kalıtım materyalleri bulunur.ll. Kalıtım materyalleri, ana hücrenin bölünmesi ile oluşan yavru hücrelere aktarılır.lll. Hücre; yapım, yıkım ve dönüşüm olaylarının gerçekleştiği yerdir.Verilen bilgilerden hangileri tüm canlılar için ortaktır?A)Yalnız lB) Yalnız lIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:00

l. Tüm hücrelerde kalıtım materyalleri bulunur.

ll. Kalıtım materyalleri, ana hücrenin bölünmesi ile oluşan yavru hücrelere aktarılır.

lll. Hücre; yapım, yıkım ve dönüşüm olaylarının gerçekleştiği yerdir.

Verilen bilgilerden hangileri tüm canlılar için ortaktır?

A)Yalnız l
B) Yalnız lI
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:41:19

Adım 1 : Bilgileri anlamak

• Kalıtım materyalleri; Canlıların özelliklerini taşıyan ve nesilden nesile aktaran yapılardır.
  • Ana hücre; Bölünerek yavru hücreleri oluşturan hücredir.
  • Yavru hücreler; Ana hücrenin bölünmesi sonucu oluşan hücrelerdir.
  • Yapım ; Hücrede yeni maddeler sentezlenmesi işlemidir.
  • Yıkım; Hücrede bulunan maddelerin parçalanması işlemidir.
  • Dönüşüm; Hücrede bulunan maddelerin bir başka maddeye dönüştürülmesi işlemidir.

Adım 2: Bilgileri analiz etmek

• Soru: L Tüm hücrelerde kalıtım materyalleri bulunur.
    • Bu bilgi tüm canlılar için ortak bir bilgi değildir. Tek hücreli organizmalarda ( bakteriler ) kalıtım materyalleri çekirdek içerisinde bulunmaz.
  • Soru: ll. Kalıtım materyalleri, ana hücrenin bölünmesi ile oluşan yavru hücrelere aktarılır.
    • Bu bilgi tüm canlılar için ortak bir bilgi değildir. Virüsler ve prionlar kalıtım materyallerini bulaşma yoluyla aktarırlar.
  • Soru: lll. Hücre; yapım, yıkım ve dönüşüm olaylarının gerçekleştiği yerdir.
    • Bu bilgi tüm canlılar için ortak bir bilgidir. Tüm canlıların yaşam fonksiyonları hücre içerisinde gerçekleşir.

Cevap: E) I, II ve III.