Karesioğulları Beyliği'nin Osmanlı Devleti'ne katılmasının sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez?A)Anadolu'da siyasi birliğin sağlanmasını kolaylaştırmıştır.B) Osmanlıların Rumeli'ye geçmesini kolaylaştırmıştır.C) Osmanlıların denizlere açılmasını kolaylaştırmıştır.D) Ahilerin desteği kazanılmıştır.E) Anadolu'da Osmanlı hakimiyetinin güçlenmesini sağlamıştır.

Soru:

Tarih · 2024-01-15 00:21:16

Karesioğulları Beyliği'nin Osmanlı Devleti'ne katılmasının sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez?

A)Anadolu'da siyasi birliğin sağlanmasını kolaylaştırmıştır.
B) Osmanlıların Rumeli'ye geçmesini kolaylaştırmıştır.
C) Osmanlıların denizlere açılmasını kolaylaştırmıştır.
D) Ahilerin desteği kazanılmıştır.
E) Anadolu'da Osmanlı hakimiyetinin güçlenmesini sağlamıştır.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 01:32:53

1. Adım: Karesioğulları Beyliği'nin konumunu anlayın.

Karesioğulları Beyliği, 13. yüzyılda Batı Anadolu'da kurulan bir Türk beyliğiydi. Merkezi Balıkesir'di ve Ege Denizi kıyısında geniş bir alana yayılmıştı.

2. Adım: Karesioğulları Beyliği'nin Osmanlı Devleti'ne katılmasının nedenlerini düşünün.

Karesioğulları Beyliği, 14. yüzyılda Osmanlı Devleti'ne katıldı. Bunun birkaç nedeni vardı:

• Karesioğulları Beyliği, Osmanlı Devleti tarafından sıkıştırılıyordu.
  • Karesioğulları Beyliği, iç sorunlarla uğraşıyordu.
  • Karesioğulları Beyliği, Osmanlı Devleti'ne katılarak daha güçlü bir devlet olacağını düşünüyordu.

3. Adım: Karesioğulları Beyliği'nin Osmanlı Devleti'ne katılmasının sonuçlarını değerlendirin.

Karesioğulları Beyliği'nin Osmanlı Devleti'ne katılmasının bir takım sonuçları oldu:

• Anadolu'da siyasi birliğin sağlanmasını kolaylaştırdı.
  • Osmanlıların Rumeli'ye geçmesini kolaylaştırdı.
  • Osmanlıların denizlere açılmasını kolaylaştırdı.
  • Anadolu'da Osmanlı hakimiyetinin güçlenmesini sağladı.

Ahilerin desteği kazanılmamıştır.

4. Adım: Sonucu belirleyin.

Yukarıdaki adımları izleyerek sorunun cevabının D) Ahilerin desteği kazanılmıştır olmadığı sonucuna ulaş możemy.

Cevap: D) Ahilerin desteği kazanılmıştır.