Günümüzde ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları gelişmiş şehirler yoğun bir şekilde göç alırlar.Bu durum aşağıda verilen şehirlerin hangisinde diğerlerine göre daha azdır?A)İzmitB) BursaC) AdanaD) Gaziantep E) Gümüşhane

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:59

Günümüzde ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları gelişmiş şehirler yoğun bir şekilde göç alırlar.

Bu durum aşağıda verilen şehirlerin hangisinde diğerlerine göre daha azdır?

A)İzmit
B) Bursa
C) Adana
D) Gaziantep 
E) Gümüşhane

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:51:06

Adım 1: Sorunun ana fikrini anla.

Soruda günümüzde ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları gelişmiş şehirlerin yoğun bir şekilde göç aldığı belirtiliyor. Ve bu durumun A, B, C, D, E seçeneklerindeki şehirlerde nasıl olduğu sorgulanıyor.

Adım 2: Seçenekleri incele.

A) İzmit: İzmit, Kocaeli ilinin merkezi. Ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları gelişmiş bir şehir.

B) Bursa: Bursa, Bursa ilinin merkezi. O da ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları gelişmiş bir şehir.

C) Adana: Adana'nın ekonomisi, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerine dayanmaktadır.

D) Gaziantep: Gaziantep, Gaziantep ilinin merkezi. Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden biri.

E) Gümüşhane: Gümüşhane, Gümüşhane ilinin merkezi. Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehir. İklimi serttir ve ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları göreceli olarak sınırlıdır.

Adım 3: Şehirlerin göç alma potansiyelini karşılaştır.

Yukarıdaki bilgilere göre İzmit, Bursa, Adana, Gaziantep gibi diğer şehirlere göre ekonomik, sosyal ve kültürel olanakları daha sınırlı olan Gümüşhane, göç alma potansiyeli en düşük olan şehirdir.

Cevap: E) Gümüşhane