Soru:
Sindirim sistemi rahatsızlıklarının tespitinde aşağıdaki yöntemlerden hangisinin yapılmasına gerek yoktur?
Açıklama:
1. Adım: Soruyu anlamak
Soru: Sindirim sistemi rahatsızlıklarının tespitinde aşağıdaki yöntemlerden hangisinin yapılmasına gerek yoktur?
2. Adım: Seçenekleri incelemek
A) Kan tahlili: Kan tahlili, sindirim sistemi organlarından gelen protein seviyeleri ve diğer bilgilileri incelemek için yapılır.
B) MR çekilmesi: MR çekilmesi, sindirim sistemindeki organları ve dokuları ayrıntılı olarak görüntüleyebilmek için yapılır.
C) Röntgen: Röntgen, sindirim sistemindeki organları ve dokuları görüntüleyebilmek için saydam yapıları geçirip ve gösterip sert dokuları da tutabilme özelliğine sahip ışınlardır. Bunlara gama ışınları veya X ışını denilir.
D) İdrar tahlili: İdrar tahlili, böbreklerin ve idrar yollarının sağlık durumunu inceleyen bir testtir.
E) Endoskopi: Endoskopi, sindirim sisteminin içini inceleyebilmek için ağız, burun veya anüsten sokulan bir tüpün ucundaki kamerayla yapılır.
3. Adım: Cevabı seçmek
İdrar tahlili, sindirim sistemi rahatsızlıklarının tespitinde kullanılmayan bir yöntemdir.
Cevap: D) İdrar tahlili