Coğrafya dersinde öğrenciler yer kabuğunun oluşumu ve şekillenmesi konusunda "Derinlerden Gelen Güç" isimli belgeseli izlemişlerdir.Öğrencilerin izlediği belgesel aşağıdaki yüzey şekillerinden hangisinin oluşumunu konu almamıştır ? A)Hawaii’deki volkanların oluşumuB) Atlas Okyanusu ortasında oluşan sırtC) Nil deltasının oluşumuD) Alp - Himalaya sıra dağlarının oluşumuE) İskandinav yarımadası ve Kanada‘da deniz seviyesinin gerilemesi

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:26

Coğrafya dersinde öğrenciler yer kabuğunun oluşumu ve şekillenmesi konusunda "Derinlerden Gelen Güç" isimli belgeseli izlemişlerdir.

Öğrencilerin izlediği belgesel aşağıdaki yüzey şekillerinden hangisinin oluşumunu konu almamıştır ?

A)Hawaii’deki volkanların oluşumu
B) Atlas Okyanusu ortasında oluşan sırt
C) Nil deltasının oluşumu
D) Alp - Himalaya sıra dağlarının oluşumu
E) İskandinav yarımadası ve Kanada‘da deniz seviyesinin gerilemesi

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 02:03:19

1. Adım: Belgeselin Konusu

• Derinlerden Gelen Güç belgeselin konusu, 6. sınıfların coğrafya dersinde izlemiş olduğu bir belgeseldir.
  • Belgesel, yer kabuğunun oluşumu ve şekillenmesi hakkındadır.
  • Bu belgeselde, nasıl volkanların oluştuğu, nasıl sıradağların oluştuğu, deniz seviyesinin nasıl değiştiği gibi konular işlenmektedir.

2. Adım: Nil Deltası

• Nil deltası, Nil Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü yerde oluşan bir delta oldur.
  • Deltalar, nehirlerin denize getirdiği çamur ve kumun birikmesiyle oluşur.
  • Zamanla, bu çamur ve kum birikerek toprağı oluşturur ve üzerinde bitkiler yetişmeye başlar.

3. Adım: Cevap

• Nil deltasının oluşumu, Derinlerden Gelen Güç belgeselinde ele alınmamıştır.
  • Çünkü Nil deltası, yer kabuğunun hareketleriyle değil, nehrin taşıdığı çamur ve kumun birikmesiyle oluşmaktadır.
  • Dolayısıyla belgeselde Nil deltasının oluşumu konusunda bir bilgi verilmemiştir.

Cevap: C) Nil deltasının oluşumu