Yukarıda verilen yaprak enine kesiti incelendiğinde harflerle belirtilen bölümler için seçeneklerdeki ifadelerden hangisi doğrudur?A)a, fotosentezin en yoğun gerçekleştiği yaprak bölümüdür.B) b’nin hücrelerinde kloroplasta rastlanmaz.C) c yapısı bitkinin epidermis dokusunu ifade eder.D) d hücrelerine kök emici tüylerinde de rastlanır.E) e’nin hücreleri fotosentezle atmosfere oksijen gönderir.

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:59
Ödev Yardım Forum

Yukarıda verilen yaprak enine kesiti incelendiğinde harflerle belirtilen bölümler için seçeneklerdeki ifadelerden hangisi doğrudur?

A)a, fotosentezin en yoğun gerçekleştiği yaprak bölümüdür.
B) b’nin hücrelerinde kloroplasta rastlanmaz.
C) c yapısı bitkinin epidermis dokusunu ifade eder.
D) d hücrelerine kök emici tüylerinde de rastlanır.
E) e’nin hücreleri fotosentezle atmosfere oksijen gönderir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:50:56

1. Adım: Yaprak Enine Kesiti Hakkında Bilgi

Yaprak enine kesiti, bir yaprağın iç yapısını gösteren bir görüntüye denir.

2. Adım: Yaprak Enine Kesitindeki Bölümler

Yaprak enine kesiti, birçok bölümden oluşur. Bu bölümlerin isimleri harflerle belirtilmiştir.

3. Adım: A Seçeneği

A seçeneği, "a, fotosentezin en yoğun gerçekleştiği yaprak bölümüdür" der. Yani, a bölümünde fotosentez en yoğun şekilde gerçekleşir.

4. Adım: B Seçeneği

B seçeneği, "b'nin hücrelerinde kloroplasta rastlanmaz" der. Yani, b bölümündeki hücrelerde kloroplastlar yoktur. Kloroplastlar, fotosentez için gerekli olan yeşil renkli organellerdir.

5. Adım: C Seçeneği

C seçeneği, "c yapısı bitkinin epidermis dokusunu ifade eder" der. Yani, c bölümü epidermis dokusudur. Epidermis dokusu, bitkinin dış yüzeyini kaplayan dokuya denir.

6. Adım: D Seçeneği

D seçeneği, "d hücrelerine kök emici tüylerinde de rastlanır" der. Yani, d bölümündeki hücreler kök emici tüylerinde de bulunur. Kök emici tüyleri, bitkinin kökündeki ufak çıkıntılardır.

7. Adım: E Seçeneği

E seçeneği, "e'nin hücreleri fotosentezle atmosfere oksijen gönderir" der. Yani, e bölümündeki hücreler fotosentezle atmosfere oksijen gönderir.

Cevap:

A) a, fotosentezin en yoğun gerçekleştiği yaprak bölümüdür.